O2e

Berekening van de samengestelde interest in een Microsoft Excel - spreadsheet

Leer de formule voor samengestelde interest in excel

Er is niet een snelle een-of twee-klik manier om te leren hoe u samengestelde interest in Excel te berekenen. Echter, het is helemaal niet zo moeilijk. Hier is wat u moet weten over het berekenen van samengestelde rente in een Microsoft Excel spreadsheet.

De basis Excel formule voor samengestelde interest is dit: = PV * (1 + R) ^ N

Berekening van de samengestelde interest in een Microsoft Excel - spreadsheet. Leer de formule voor samengestelde interest in excel.
Berekening van de samengestelde interest in een Microsoft Excel - spreadsheet. Leer de formule voor samengestelde interest in excel.

PV is de huidige waarde. R is de rente. N is het aantal investeringen perioden, bijvoorbeeld 36 maanden, 3 jaar, enz. Dus laten we gebruik maken van een eenvoudige berekening om te zien of het werkt. (By the way, als je echt nieuw voor dit, dat er weinig symbool dat lijkt op een mini ondersteboven "v" tussen de ")" kan en de "N" worden gevonden met behulp van de Shift +6 toetsen)

Uw huidige waarde is 2.000

Uw jaarlijkse rente is 7%

Uw aantal investeringsperiode is 5 jaar

Uw formule ziet er als volgt. = 2000 * (1 + .07) ^ 5

Uw antwoord zou moeten zijn 2100€ 0,10

Je kunt spelen met een van deze nummers om te zien wat een nieuw resultaat zou zijn. Helaas, dit is wat Microsoft noemt een "vaste formule". Met andere woorden, moet je handmatig de individuele gegevens in de formule voor de berekening van de samengestelde interest tot een ander resultaat te krijgen.

Er is een manier om dat. Het is een beetje moeilijker, maar kan bespaart u heel wat tijd als je aan het doen bent wat vergelijkingen: het maken van een functie Macro.

Berekening van de samengestelde interest in een Microsoft Excel - spreadsheet.
Berekening van de samengestelde interest in een Microsoft Excel - spreadsheet.

Open een nieuw Excel-spreadsheet. Dan wil je Visual Basic openen door te drukken op ALT + F11 te drukken. Deze software stelt u in staat om uw eigen formule te maken om te gebruiken. Zodra Visual Basic is geopend, gebruikt u de drop-down menu Invoegen en klik MODULE. Dit opent een nieuw venster. U moet de volgende code te typen in dat venster:

Functie Yearly_Rate (PV As Double, R As Double, N As Double) As Double

Yearly_Rate = PV * (1 + R) ^ N 'Voert Computation

End Function

U hoeft niet naar de woorden kapitaliseren, maar interpunctie is erg belangrijk. Wanneer u aan het einde van de eerste regel en druk op enter, zal het automatisch drop je een lijn omlaag en vul in de laatste regel - de End Function lijn. Dat is ok. Gewoon doorgaan met de tweede regel typen tussen.

Nu, laten we proberen het uit. Ga terug naar uw Excel-pagina. Typ 2000 in cel A1. Typ 0,07 in cel B1. Type 5 in cel C1. Ga naar een lege cel en typ de volgende formule: = jaarlijks tarief (a1, b1, c1). In die nieuwe cel waar je de formule, moet het komen met diezelfde 2100€ 0,10. Maar nu kun je terug gaan naar de cellen A1, B1, C1 of en wijzigen en het zal automatisch veranderen het antwoord. U kunt zelfs kopiëren en plakken van de formules. Doe dat zoals je normaal zou doen in Excel. Zodra u bent verhuisd van uw gegevens, zorg ervoor dat je cellen tussen de haakjes verwijzen naar de cellen die u gebruikt als uw feiten. Zodra je hebt de formule werkt, zult u niet nodig hebt om de Visual Basic-programma te openen.

Samengestelde interest is zeer krachtig. In staat zijn om te vergelijken wat verschillende tarieven voor u kan doen over uw beleggingshorizon kan een echte eye-opener zijn. Hopelijk zal dit u helpen om beter geïnformeerde financiële beslissingen.