O2e

Hoe CD DVD rom kabels

Of u krijgt uw eerste cd dvd rom optische drive of het vervangen van uw oude, is het zeer eenvoudig om de kabels aan te sluiten en het apparaat in de toren of behuizing van de computer te installeren. Het volgende geeft de stappen over hoe je een optisch station aansluiten op je CPU.

  • Zet uw systeem uit en trek de stekker uit het stopcontact. Wanneer u van plan om iets van uw Central Processing Unit installeren of verwijderen, moet u ervoor zorgen dat het niet is aangesloten op het elektriciteitsnet. Als u deze stap gemist vindt u kortsluiting de raad en per ongeluk jezelf elektrocuteer in het proces.
  • Open de metalen bekleding van je CPU toren. Behulp van een schroevendraaier, verwijder de schroeven en neem het metalen dekken uit en plaats zowel de schroeven en het deksel op een veilige plek. Moet u deze items terug te keren naar zijn plaats als je klaar bent het installeren van de nieuwe optische station.
  • Goed aarden om elektrische schokken te voorkomen dat je. Draag een antistatische strip op je pols en draag een rubberen schoenen of slippers zolen. Als u niet beschikt over een anti-statische strip, kunt u gewoon door uzelf te aarden zachtjes op metalen frame van de CPU's.
  • Onderzoekt de drive bay waar u wilt het optische station te plaatsen. Voor de meeste gebruikers, zou de beste plaats het bovenste gedeelte van de toren zijn. Als u een bestaande optische drive en van plan om het volledig te vervangen, verwijdert u de schroeven waarmee de drive en schuift u deze voorzichtig uit en plaats de nieuwe schijf in, en zorg ervoor dat je zet hem op vast te schroeven. Als dit de eerste keer is dat u zal worden met een optische drive, zijn de kansen, de drive bays die bestemd zijn voor de optische drive nog steeds gedekt door de respectieve metalen bekleding. Lichtjes duw de dekking uit om het te verwijderen en schuif de nieuwe optische station in Beveilig de aandrijving door de vaststelling van het stevig op zijn plaats door de schroeven die in kwam met de aandrijving.
  • Sluit de IDE-kabel en de voedingskabel aan op het optische station. IDE datakabels worden in het algemeen opgenomen op de verpakking als je optische drives aan te schaffen. Neem het uit en merken dat er drie aansluitingen op het: een blauwe aansluiting, een zwarte connector en een grijze connector. Neem de blauwe connector en zorgvuldig sluit deze aan op de IDE-slot op je moederbord. Vervolgens neemt de grijze connector en plug hem in de IDE-kabel-ingang aan de achterkant van de optische-schijfeenheid. Vervolgens sluit de stekker van de voeding aan de macht ingang gevonden naast de IDE-kabel ingang.

Hoe CD DVD rom kabels. Zet uw systeem uit en trek de stekker uit het stopcontact.
Hoe CD DVD rom kabels. Zet uw systeem uit en trek de stekker uit het stopcontact.

Plaats de metalen bekleding en bevestig het met de schroeven, sluit alle je vorige hebt verwijderd, kabels en uw systeem opstarten. De computer moet nu ontdekken dat er een nieuwe hardware is toegevoegd en je zal nu in staat zijn om je nieuw aangesloten optisch station te gebruiken.