O2e

Hoe een geanimeerde ster met flits bewegings - tween maken

Het is belangrijk om hier te definiëren de twee termen; "flash" en "bewegings-tween". Flash wordt gedefinieerd als een vector animatie (een soort van software die oorspronkelijk is ontworpen om animaties te maken voor weergave op webpagina's). Ook wel vectorafbeeldingen, werden ze geacht ideaal voor het web, omdat ze waren heel compact in omvang. Aan de andere kant, een bewegings-tween (kort voor in-between) is een manier waarop u kunt maken geautomatiseerde animaties in Flash. In plaats van te nauwgezet te creëren elke animatie frame, flash bewegings-tween is een soort van korte-cut proces. In een eenvoudige bewegings-tween alles wat je hoeft te doen is het begin-en eindpunt – flitser gaat zorgen voor alles daar tussenin. Volg de onderstaande stappen en maak een bewegings-tween voor een ster:

Hoe een geanimeerde ster met flits bewegings - tween maken. Maak je achtergrondlaag.
Hoe een geanimeerde ster met flits bewegings - tween maken. Maak je achtergrondlaag.

  • Start Flash. Ofwel Klik op het pictogram in je start menu, het bureaublad of programma's lijst.
  • Maak je achtergrondlaag. Omdat we gaan een ster animeren, wil je een zwarte of donkerblauwe achtergrond te maken. Dit zal uw eerste laag zijn. Op het bewerkingsvenster, zie je een tijdlijn. Zoek frame 30 met de rechtermuisknop op te klikken, en selecteer "steek keyframe".
  • Maak je ster laag. Zie de rechthoekige pictogram dat eruit ziet alsof hij is voorzien van een hoek opgevouwen? Dat is de "insert nieuwe laag" icoon – klik erop, en hernoem deze laag op "ster". Vervolgens klikt u op het pictogram dat eruit ziet als zeshoekige vorm – dit is de "Polystar icoon" – dit gebruiken om je ster te creëren. In de eigenschappencontrole, klikt u op Opties> hulpmiddel instellingen. Onder deze, voert u de volgende instellingen: Stijl – Star; Aantal zijden – 8; Star puntgrootte = .10. U kunt de instellingen voor een 6-zijdige ster te maken met een grotere point – het de beurt aan jou. Verander de kleur door te klikken op de "vulkleur" tab en het kiezen van een kleur voor uw ster. Klik op het podium of achtergrond gebied en teken je ster, je kunt slepen van de armen om het langer of korter, kunt u de helderheid in het midden aan te passen, kunt u de randen vervagen.
  • Zet uw ster in een symbool. Dit is gemakkelijk - op een pc, drukt u op F8. Als u wilt dat de lange weg te nemen over, klik op "Wijzigen" in de menubalk en klik vervolgens opnieuw op "Convert to Symbol '. U kunt een naam van het symbool ook.
  • Maak de animatie. Deze bijzondere animatie zal de ster lijken alsof het fonkelen in slow motion – de ster zal verschijnen om helderder te krijgen voordat het verdwijnt. De animatie zal gebruik maken van bewegings-tween. Op de ster tijdlijn laag, ga naar het eerste frame, klik met de rechtermuisknop op, en in het drop-down menu naast de tween optie, selecteer "beweging". Ga naar frame 15, kies "keyframe invoegen". Doe dit, en op frame 30. Er moeten pijlen in de lege ruimte tussen frame 1 en 1, en herhaald de lege ruimtes tussen 15 en 30. Het symboliseert dat een bewegings-tween wordt geactiveerd in deze frames. Ga terug naar frame 1, klik op de ster en met het pand selector, de kleurinstellingen te veranderen om "alpha" en stel het percentage tot 5%. Dubbele deze instellingen op frame 30.
  • Test het. Ga terug naar 1 van de tijdlijn frame en de Ctrl-klik en Enter-toetsen van uw toetsenbord om de flash animatie, of als alternatief, ingesteld door te klikken op Besturing> Film testen. Als uw bewegings-tween succesvol is, zal de ster lijken te donker helder op het eerste, gloed, en dan vervagen tot donker weer.
  • Sla het op. Klik op Bestand> Opslaan.


Het is je gelukt

Het is je gelukt! Nu dat u vertrouwd bent met de basisprincipes van het gebruik van bewegings-tween, kunt u proberen het op andere objecten met verschillende effecten. Geniet van.