O2e

Hoe goed schoon te maken een cameralens

Goed schoonmaken van een cameralens is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw apparatuur duurt. Een schone lens van de camera zorgt er ook voor dat er geen sporen van vuil en stof kunnen zich inschrijven op de foto, die het schot zou kunnen ruïneren. Hier zijn dingen in gedachten te houden om u te helpen goed een camera lens schoon te maken.

Hoe goed schoon te maken een cameralens. Ken de risico's je neemt om te willen de cameralens schoon te maken.
Hoe goed schoon te maken een cameralens. Ken de risico's je neemt om te willen de cameralens schoon te maken.

  1. Ken de risico's je neemt om te willen de cameralens schoon te maken. Camera lenzen bevatten een beschermende chemische coating die kan worden ontdaan als ze niet goed schoongemaakt. Verkeerde materialen en stappen voor reiniging kunnen bijdragen tot beschadiging van de cameralens onomkeerbaar. Als u niet zeker bent over het uitvoeren van een dergelijke taak, kunt u altijd u de camera naar de fabrikant dat zijn lenzen gereinigd.
  2. Weten welke producten niet te gebruiken. Alle schoonmaakmiddelen die ammoniak bevat als een van de ingrediënten mag niet worden gebruikt om uw camera lens schoon te maken. Ammoniak kan gemakkelijk ontdoen van de beschermende coating het verlaten van uw camera gevoelig voor krassen. Hetzelfde geldt voor alle doeleinden vloeibare schoonmaakmiddelen. Uw camera en de lens zijn geavanceerde machines die meer dan alleen het gewone huisvuil glazenwasser vereisen. Verder nooit zo ongeveer elk type doek of een papieren handdoek die houtvezels in zich heeft. Dergelijke producten kunnen permanent krassen op de lens.
  3. Reinig stof van uw camera lens. De beste producten te gebruiken voor het reinigen van stof op je lens van de camera zijn de antistatische borstel en / of lucht bol. Echter, je moet voorzichtig zijn over het gebruik van de anti-statische borstel. Indien is gebruikt voor het reinigen van andere soorten vuil alvorens zoals olie en vuil, dan is de kans de antistatische borstel al besmet. Dit is waarom is het erg belangrijk om uw camera lens eerst controleren om te bepalen of stof is inderdaad het probleem. Als dat zo is, gebruik dan simpelweg de lucht lamp om het stof dwingen. Eindig door licht borstelen het oppervlak met een frisse anti-statische borstel.
  4. Reinig op basis van olie vuil van de cameralens. Gebruik een vertrouwd merk van optische reinigingsvloeistof en niet-schurende fotografische stof. Gewoon breng een paar druppels van het reinigingsmiddel op de stof en veeg de lens vorm ene rand naar de andere. Herhaal als nodig is om ervoor te zorgen dat er geen strepen achterblijven. Zorg ervoor dat u niet rechtstreeks van toepassing de reinigingsoplossing op de lens. Dit kan leiden tot vlekken die moeilijk te verwijderen zijn.

Neem altijd een doos met niet-schurende fotografische materiaal bij u

Neem altijd een doos met niet-schurende fotografische stof met jou. Op deze manier kunt u gemakkelijk schoon uw camera lens terwijl u onderweg bent. Regendruppels, vingerafdrukken en stof kan gemakkelijk worden verwijderd met behulp van deze stof.