O2e

Hoe het opzetten van een Linksys draadloze router met een DSL - modem

Draadloze netwerken kunt u de toegang tot internet vanaf vrijwel elke locatie. Je kunt zitten op de bank of op het terras en surfen op het internet in slechts een paar eenvoudige stappen. Een ander voordeel van een draadloos netwerk is de mogelijkheid om de internetverbinding met andere computers in uw huis of kantoor te delen. Om dit te doen moet je het opzetten van een draadloze router met een DSL-modem. Het opzetten van uw router aan op de modem is een vrij eenvoudig proces als je aandachtig volgen.

Voor degenen onder u die niet weten wat een router doet, zet de signalen van uw internet verbinding op een draadloos uitzending.

Hieronder vindt u stap voor stap instructies voor het instellen van een Linksys draadloze router met uw DSL-modem. Aangezien u zal kort worden losgekoppeld van het internet, zou het een goed idee om deze instructies af te drukken.

Hoe het opzetten van een linksys draadloze router met een DSL - modem. Sluit uw linsky draadloze router en uw dsl-modem aan op de voedingsbron.
Hoe het opzetten van een linksys draadloze router met een DSL - modem. Sluit uw linsky draadloze router en uw dsl-modem aan op de voedingsbron.

  • Schakel de DSL-modem en er zeker van zijn dat uw Linsky de router is losgekoppeld van de stroombron. Haal ook de modem als deze is aangesloten op een stroombron.
  • Bevestig de Ethernet-kabel aan op de Ethernet-poort die kan worden gevonden op de achterkant van uw computer. Sluit het andere uiteinde van de Ethernet-kabel aan op het internet-poort op de achterkant van de DSL-modem.
  • Sluit een tweede Ethernet-kabel aan op een van de poorten op de achterkant van de Linsky Wireless Router. Het andere uiteinde van de Ethernet-kabel moet worden aangesloten op de poort op de achterkant van de DSL-modem.
  • Sluit uw Linsky draadloze router en uw DSL-modem aan op de voedingsbron. Schakel de router en de modem. U kunt nu de computer inschakelt. Open uw internet browser en typ "192.168.1.1" in het webadres veld en druk op Enter. In het tabblad Instellingen, selecteer Basisinstellingen. In het drop-down menu naast "type internetverbinding," selecteert u het type DSL-verbinding die u gebruikt. Als u niet zeker bent van het type verbinding, dan kunt u contact op met uw serviceprovider. Als u niet kunt vinden de DSL-verbinding protocol dat u wilt gebruiken om verbinding met het internet, selecteert u Automatische configuratie - DHCP.
  • Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord die aan u gegeven door uw internet provider. Selecteer Instellingen opslaan aan de onderkant van het scherm.


U bent nu klaar om verbinding te maken met internet

U bent nu klaar om verbinding te maken met internet. Open een nieuw browservenster en probeer te verbinden. Als de webpagina wordt geopend, dan gefeliciteerd met de instelling van uw Linksys Router met DSL-modem. Als de verbinding is mislukt, kunt u contact opnemen met de support professionals op de website van Linksys. Als u denkt dat het probleem niet is uw router, maar uw DSL-modem, contact op met de fabrikanten van de DSL-modem.