O2e

Hoe kan een docking station werk?

Een docking station is een apparaat dat meestal is aangesloten op een laptop of notebook computer om uitbreidingsmogelijkheden te bieden voor zowat alle soorten van computer randapparatuur, zoals grotere monitoren, toetsenborden, een muis, printer of luidsprekers. Docking stations zijn meestal eigendom. Dit betekent in wezen dat uw merk en type van de laptop alleen mogelijk geschikt is voor gebruik met een specifiek type van de fabrikant aanbevolen docking station. Echter, er zijn generieke vormen van docking stations die meestal zijn uitgerust met USB-poorten, zodat ze kunnen worden aangesloten op elke laptop of desktop PC, zolang het genoemde type poort heeft. Docking stations kan worden gevoed via de laptop of desktop PC is aangesloten op. Sommige docking stations, aan de andere kant, hebben stand-alone stroombronnen zoals oplaadbare lithium-ion batterijen.

Hoe kan een docking station werk? Een docking station is zeer nuttig.
Hoe kan een docking station werk? Een docking station is zeer nuttig.

De meeste consumenten vergissing een docking station voor een port replicator. Terwijl ze kunnen dienen hetzelfde doel voor de gebruiker, is er een zeer groot verschil tussen de twee apparaten. Een docking station is er een die kan worden geïnstalleerd met aanvullende interface-kaarten en extra geheugenkaarten. Een poortreplicator, aan de andere kant, niet over deze functie en alleen voorziet in extra poorten voor elke computer randapparatuur van de gebruiker wenst aan te haken aan zijn machine. Dit gezegd zijnde, een docking station is zeker groter in omvang ten opzichte van een port replicator.

Een docking station is zeer nuttig

Een docking station is erg handig, vooral als je het type die voortdurend onderweg en vereist sjouwen rond een laptop de hele dag. Laptops hebben zeer beperkte havens zijn beperkt het aantal randapparaten die kunnen worden verbonden. Met een docking station, kunt u thuis komt en koppelen uw laptop voor een breder beeld scherm of misschien een meer comfortabele en grotere generieke toetsenbord. Dus als je een video game moer die voortdurend wil dat grote gaming scherm en surround sound speaker ervaring, dan is een docking station kan gewoon het antwoord op uw behoeften. En wat het beste is, omdat een docking station kan worden geïnstalleerd met extra geheugen sticks, kan het ook dienen als een soort van externe harde schijf voor u.

Er zijn echter een aantal nadelen aan een dockingstation

Er zijn echter een aantal nadelen aan een dockingstation. De allereerste en meest opvallende zou de prijs zijn. Computer savvy mensen vinden dockingstations een complete verspilling van geld als de laptop gemakkelijk kan worden aangesloten op een netwerk en dus in staat zijn om veel apparaten zoals printers die zijn geconfigureerd in te delen. Ten tweede, de meeste besturingssystemen zijn niet in staat om gemakkelijk te detecteren als een machine is aangesloten op een docking station. Dit is waarom is het erg belangrijk dat de laptop docking instellingen worden aangelegd om dit probleem te voorkomen.

Het is de moeite waard het browsen via het internet te krijgen meer kennis over de voor-en nadelen van het gebruik van een docking station. Op deze manier voorkomt u dat u onnodig geld te besteden aan iets dat misschien niet echt relevant zijn voor uw computer raadplegen.