O2e

Hoe kan ik 2 stuks rechtstreeks verbinding

Eenvoudige instructies voor Windows XP en Windows Vista gebruikers

Soms moeten mensen twee pc's aan te sluiten. Wanneer en waarom?

Stel je deze situatie. Je komt naar het huis van je vriend met je laptop om hem de video over uw laatste vakantie in Brazilië. Hij wil deze video te hebben, en hij wil nu hebben. Wat kunt u doen? Gebruik je 2GB USB flash-kaart? Nee, de grootte van het videobestand veel groter. Brand de video op DVD? Nee, dat zou enkele uren duren.

Hier is een andere situatie. Uw oudste zoon vond een nieuwe PC strategie spel. Het is zo cool, en hij wil het netwerk spel te spelen met je volgend weekend. Je hebt een laptop en computer thuis, maar hoe je ze aansluit voor dit netwerk spel?

Zo veel verschillende situaties ...

Wat u nodig hebt om 2 stuks aan te sluiten:

Hoe kan ik 2 stuks rechtstreeks verbinding. Wat u nodig hebt om 2 stuks aan te sluiten.
Hoe kan ik 2 stuks rechtstreeks verbinding. Wat u nodig hebt om 2 stuks aan te sluiten.

In een netwerk twee computers. beide computers moeten netwerkadapters. Je moet ook een Ethernet-crossover-kabel om pc's aan te sluiten. Ethernet-crossover-kabels kunnen worden gekocht in elke computer winkel, de kabel ziet eruit als een normale patchkabel, maar het wordt gebruikt voor de directe aansluiting van 2 PC's. Vraag het aan de winkeliers - ze weten wat je nodig hebt.

Hoe

Oke, je verbinding uw computers met behulp van crossover-kabel. Maar nu moet je het opzetten van netwerk eigenschappen op beide computers om hen te helpen om te 'zien' elkaar.

We zullen laten zien hoe dat te doen onder Windows XP en Windows Vista. Je moet doen deze acties op beide computers:

Eenvoudige instructies voor windows XP en windows vista gebruikers. Setup-netwerk eigenschappen op beide computers.
Eenvoudige instructies voor windows XP en windows vista gebruikers. Setup-netwerk eigenschappen op beide computers.

 1. Setup-netwerk eigenschappen op beide computers.
 • Windows XP: Druk op Start -> Instellingen -> Netwerkverbindingen Windows Vista:. Druk op Start -> Verbinding maken -> Bekijk netwerkcomputers en-apparaten -> Network and Sharing Center.
 • Windows XP: Zoek LAN-verbinding in het venster (het moet worden aangesloten) en klik met de rechtermuisknop. Selecteer Eigenschappen en de Local Area Connection Properties verschijnt het dialoogvenster Windows Vista.: Selecteer Netwerkverbindingen beheren, vinden LAN-verbinding in het venster en dubbelklik erop. Druk op de knop Eigenschappen, Eigenschappen voor lokale netwerkverbinding dialoogvenster verschijnt.
 • Windows XP: Selecteer Internet Protocol (TCP / IP) en druk op de knop Eigenschappen. Het Internet Protocol (TCP / IP) Properties dialoogvenster verschijnt Windows Vista.: Selecteer Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en druk op de knop Eigenschappen. Het Internet Protocol (TCP / IP) Properties dialoogvenster verschijnt.
 • Beide systemen: Selecteer Het volgende IP-adres.
 • IP-adressen 192.168.1 x (waarbij x een willekeurig getal tussen 1 en 255 - deze nummers zijn gereserveerd voor lokale netwerken).. Dus je moet een adres selecteren uit deze reeks. Als u slechts twee computers in uw netwerk, raden wij u aan 1 en 2 te gebruiken Beide systemen.: Stel 192.168.1.1 (192.168.1.2 voor de tweede computer) in veld IP-adres. 255.255.255.0 in Subnetmasker (voor beide computers). Druk op OK.

2. Maak werkgroep voor onze lokale netwerk.

 • Windows XP: Open Systeemeigenschappen met Win + Break Windows Vista.: Open Systeemeigenschappen met Win + Break, klikt u op Geavanceerde systeeminstellingen.
 • Windows XP: Selecteer tabblad Computernaam op Wijzigen, Identificatie wijzigen verschijnt het dialoogvenster Windows Vista:. Klik op het tabblad Computernaam op Wijzigen, Computernaam en / of domein wijzigen wordt weergegeven.
 • Beide systemen: Geef computernaam in het veld Computernaam selecteert u lid van Werkgroep, en voer de naam van de werkgroep (HOME op de foto hieronder).
 • Beide systemen: Druk op OK en start de computer opnieuw nadat het systeem prompt.

Nogmaals, doe al deze op beide computers die u wilt verbinden.

3. Maak een gedeelde map.

Na het herstarten, je hebt het lokale netwerk dat bestaat uit twee computers direct aangesloten. U hebt toegang tot alle gedeelde bronnen van een computer (zoals gedeelde mappen, printers of andere apparaten) vanaf een andere computer. Laten we eens kijken naar een voorbeeld van hoe u een gedeelde map te maken.

 • Beide systemen: Klik op de map die u wilt delen door te klikken op de rechter muisknop en selecteer Eigenschappen.
 • Beide systemen: Selecteer het tabblad Delen.
 • Windows XP: Selecteer Deze map delen, voert u de naam in voor de map die u wilt, drukt u op OK Windows Vista:. Druk op knop Delen, voert u de naam in voor de map die u wilt, drukt u op OK. Nu de gedeelde map is toegankelijk via het netwerk.
 • Windows XP: Om toegang te krijgen vanaf een andere computer: druk op Start -> Instellingen -> Netwerkinstellingen. Klik op Mijn netwerklocaties, Volledig netwerk klikt, dubbelklikt u op Microsoft Windows-netwerk, dubbelklik BEDRIJF werkgroep, de naam van de tweede pc verschijnt. Wanneer u dubbelklikt erop klikt, ziet u alle gedeelde bronnen van de tweede PC Windows Vista: Om toegang te krijgen vanaf een andere computer:. Drukt u op Start -> Netwerk, dubbelklik BEDRIJF werkgroep, de naam van de tweede pc verschijnt. Wanneer u dubbelklikt erop klikt, ziet u alle gedeelde bronnen van de tweede PC.

Nu bent u in staat om bestanden tussen deze computers uit te wisselen, op afstand afdrukken naar de printer is aangesloten op een van hen, het netwerk te spelen, en alle opties die je hebt binnen het lokale netwerk uit te voeren.