O2e

Hoe kan ik een encoder te gebruiken

Wat komt eerst je geest als je hoort het woord encoder

Wat komt eerst je geest als je hoort het woord encoder? Als u een idee, zult u waarschijnlijk denken aan een softwareprogramma of een persoon die input van gegevens in een database. Maar wat is nu precies een encoder en wat doet het?

Een encoder is een apparaat

Hoe kan ik een encoder te gebruiken. Wat komt eerst je geest als je hoort het woord encoder.
Hoe kan ik een encoder te gebruiken. Wat komt eerst je geest als je hoort het woord encoder.

Een encoder is een apparaat, kanaal, softwareprogramma of een persoon die gegevens van het ene formaat naar het andere transformeert. In digitale technologie wordt meestal gebruikt voor conversie of compressie van audio-en videobestanden. Omgekeerd is er ook een decoder, die het geconverteerde bestand terug transformeert naar de oorspronkelijke vorm. Om beter te begrijpen wat een encoder is, is het belangrijk om onderscheid bestandsformaten of bestandstypen.

Er zijn tal van soorten audio-en videobestanden

Er zijn tal van soorten audio-en videobestanden. Populaire formaten voor audio zijn MPEG layer-3, die algemeen bekend staat als MP3 en Wave-bestanden, die bekend staan ​​als WAV. Voor video-bestanden, bekend worden Moving Pictures Expert Group (MPEG), MPEG4 en Audio Video Interleave (AVI). Het type bestand is gemakkelijk te onderscheiden door de naam van het toestel, dat komt na de bestandsnaam. Bijvoorbeeld, "file name.mp3", "bestand name.avi".

De functie van een encoder is deze audio of video bestanden naar hun bestaande formaat naar een ander om deze verenigbaar te maken met een bepaalde speler. Als u een CD van een muziekwinkel met CD Audio Track bestanden of CDA, en u wilt de nummers te brengen van de cd naar de harde schijf van uw computer, moet u een encoder te gebruiken om het mogelijk te maken. CDA worden alleen speelbaar met een CD-ROM, en uw computer niet kan redden CDA-formaten. Om ze over te brengen naar uw harde schijf, een encoder transformeert de bestanden van CDA naar een ander bestandstype, of MP3, WMA, MP4 of een ander formaat dat compatibel is met uw computer. De encoder vermindert de grootte van de bestanden door het proces van compressie, waardoor ze besparen ruimte op uw harde schijf met behoud van de kwaliteit van de bestanden.

Ook als u een film bestand overbrengen van een DVD-formaat

Een encoder is een apparaat. Er zijn tal van soorten audio-en videobestanden.
Een encoder is een apparaat. Er zijn tal van soorten audio-en videobestanden.

Ook als u een film bestand overbrengen van een DVD-formaat, dat is een Video Object File of VOB op uw computer, kan een encoder te zetten in verschillende bestandstypen, afhankelijk van uw keuze van de indeling of waar u het wilt spelen. Een grote VOB-bestand kan worden omgezet in een Third Generation Partnership Project, dat is meer algemeen bekend als 3GP en kunnen worden afgespeeld op mobiele telefoons die zijn 3G-of 4G-compatibel. Omdat het is ontworpen voor mobiele telefoons, de kwaliteit van uw videobestand veranderingen in 3GP, want het is relatief klein. Als u liever een klein formaat videobestand dat de kwaliteit van de oorspronkelijke gegevens behouden, kan een nieuw formaat genaamd DivX bereiken van de gewenste resultaten. De naam DivX is afgeleid van de ontwikkelaar DivX, Inc Een decoder kan uw DivX-bestand vervolgens terug te keren naar 3GP moet u kiezen voor het eerste uitgang.

Een ander programma dat is gecorreleerd met encoders is codec

Een ander programma dat is gecorreleerd met encoders is codec - van de woorden compressie en decompressie. Dit is erg handig voor het overbrengen van gegevens via het internet. Een codec wordt vooral gebruikt voor het streamen van media toepassingen of live streaming en videoconferencing. Het is in staat coderen en decoderen van bestanden deze verenigbaar te maken met uw speler, en het verhoogt de snelheid van downloads.

Het internet biedt een groot aantal encoders kiezen. Ze kunnen worden gekocht of gratis gedownload om samen met ons in onze digitale ervaring.