O2e

Hoe kan ik een externe muis te gebruiken met een laptop

Terwijl alle laptops verkocht vandaag altijd een touchpad of een gum-achtige joystick op het toetsenbord, bij het gebruik van de laptop voor langere tijd en op het werk te vergemakkelijken wordt het noodzakelijk om een ​​externe muis te gebruiken, omdat het touchpad kan soms vervelend om te te gebruiken, vooral bij het selecteren van tekst tijdens het bewerken. Verder is het gebruik van een externe muis (evenals een toetsenbord) bijdraagt ​​tot het verminderen slijtage van de eigen laptop toetsenbord en touchpad-toetsen.

Hoe kan ik een externe muis te gebruiken met een laptop. Soorten poorten.
Hoe kan ik een externe muis te gebruiken met een laptop. Soorten poorten.

De volgende gids zal u tonen hoe u een externe muis te gebruiken met uw laptop.

 • Soorten poorten. Laptops bezit zijn van drie van de meest voorkomende poorten die een muis is geschikt voor: serieel, PS / 2 en USB, de seriële poort, waarvan negen pinnen voor de 9DB type heeft, is meestal te vinden in oudere computers en laptops, de PS / 2 poort , voor het eerst geïntroduceerd in 1987 door IBM met zijn PS / 2 lijn van personal computers, wordt nu op grote schaal gebruikt op alle computers, USB-poorten, voor het eerst gemaakt wijdverbreid dat begint met de Apple iMac, kunnen alle soorten van computer randapparatuur geschikt voor diverse toepassingen, en is nu te vinden in nieuwere computers, met inbegrip van laptops. Echter, de drie alleen de seriële poort muis is niet meer beschikbaar in de markt, maar er adapters om een ​​PS / 2 muis te gebruiken met een 9DB seriële poort.

  Als uw laptop heeft een PS / 2 poort, kunt u koopt een muis die deze poort gebruiken, als er maar USB-poorten in de laptop, een USB-muis gebruikt kan worden.

 • Muizen types. Er zijn verschillende soorten van muizen die momenteel in gebruik zijn: bal muizen, optische muizen en lasermuizen. Echter, vanwege hun neiging te halen veel vuil bij contact met het oppervlak, en als zij te veel bewegende onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn bal muizen zijn achterhaald door de invoering van optische muizen.

  Het belangrijkste voordeel van optische en lasermuizen is hun vermogen om een ​​glad oppervlak te gebruiken, zelfs zonder gebruik van een speciale muismat, maar laser muizen (die duurder dan optische muizen, maar levert meer nauwkeurigheid en controle) kan gebruikt worden op glasachtige oppervlakken waar optische muizen niet kunnen gebruiken dergelijke oppervlakken.

  Muizen types. Inpluggen in.
  Muizen types. Inpluggen in.

  Een andere factor die muizen onderscheidt in de markt vandaag de dag is dat ze worden verkocht in zowel bekabelde als draadloze versies. Draadloze muizen weg te doen met de kabel en in plaats daarvan ofwel radio-of infrarood-signalen te gebruiken voor de communicatie met een specifieke ontvanger aangesloten op de PS / 2 of USB-poort. Maar zoals met elke draadloze randapparatuur, een draadloze muis maakt gebruik van batterijen om te bedienen, sommige draadloze muizen hebben ook een batterij meter en energiebesparingsmodus, dit kan batterijlading duren tot een jaar.

 • Inpluggen in. Alle besturingssystemen, met name Windows, kan gemakkelijk opsporen van een muis die is aangesloten, maar sommige mid-range en high-end muizen hebben opgenomen extra software die kan het maximaliseren van hun mogelijkheden en functies (in het bijzonder met extra muisknoppen), zoals voor een hogere productiviteit of voor intense gaming.

  Zoals draadloze muizen altijd een ontvanger aangesloten op ofwel PS / 2 of USB-poort, om de muis te laten werken, drukt u op detectie knoppen op zowel de muis en de ontvanger zender te "zien" elkaar.


Met een externe muis is aangesloten, wordt het gemakkelijker voor u om meer controle over uw laptop terwijl u het overal en dus productiever worden, terwijl op hetzelfde moment verlies je de behoefte om te gaan met een lastige touchpad.