O2e

Hoe kan ik een laptop aan te sluiten op een geluidsinstallatie

Laptop computers worden steeds meer aan populariteit wint als audio-apparaten van de keuze voor DJ's. Je zou bekend zijn met de club scene, waar dj's niet alleen draaien draaitafels en mix-cd's. DJ's hebben ook de neiging om digitale audio verkiezen, en ze doen dit door het aansluiten van hun laptops om het geluid van de faciliteit systeem.

Hoe kan ik een laptop aan te sluiten op een geluidsinstallatie. Verwerven of bouwen van een interface-kabel.
Hoe kan ik een laptop aan te sluiten op een geluidsinstallatie. Verwerven of bouwen van een interface-kabel.

Wat je nodig hebt:

 • Uw laptop computer
 • Interface kabels. Dit moet 3,5 mm stereo TRS-aansluitingen als input, en moet uitvoeren naar een 6,35 mm stereo-aansluiting of verdeeld over RCA-aansluitingen bedoeld.
 • Sound-systeem
 • Uw voedingsadapter

Hoe om het te doen: Ten eerste

Hoe om het te doen:

 • Ten eerste, moet u de aard van de interface die het geluid systeem zal accepteren bepalen. Meestal, als dit een HiFi component systeem, zal zij extra ingangen. Dit betekent dat de input zal zijn RCA. Sommige mixers in clubs en bars vindt in stereo TRS-ingangen, die kan microfoons en andere dergelijke apparatuur. Sommige mixers misschien zelfs vereisen meer gespecialiseerde verbindingen. Toch zal RCA en TRS meestal uw beste weddenschappen.
 • Verwerven of bouwen van een interface-kabel. Uw laptop computer zal hebben meestal een 3,5 mm stereo-uitgang. Een interface-kabel die wordt aangesloten op uw aansluiting van 3,5 mm moet eenvoudig genoeg zijn om te bouwen of te kopen. Als u vaak het aansluiten van uw laptop aan geluidssystemen, is het best dat je drie soorten uitgangen hebben. Men moet hetzelfde zijn 3,5 mm jack. Een ander moet een 6,35 mm jack. Ten slotte moet u een RCA-aansluiting. Zorg ervoor dat u het linker kanaal aan op de witte of zwarte aansluiting en het juiste kanaal op de rode hebben.
 • Sluit uw laptop aan het sound systeem met interface-kabels. De meeste laptops hebben verschillende volumeniveaus voor de interne luidsprekers en de lijnuitgang of hoofdtelefoonuitgang. Wanneer u de stekker in uw kabel, zal de computer automatisch de primaire volume-instellingen aan die van de hoofdtelefoon. Om veilig te zijn, stelt u dit op het laagste niveau mogelijk als u voor het eerst de stekker in het geluidssysteem. Doe hetzelfde voor de input van het geluid systeem en output volume.
 • Zet de geluidsinstallatie en selecteer uw computer als de bron. Als u gebruik maakt van een HiFi-of component-systeem, moet u kiezen voor AUX of CD IN. Zet het volume geleidelijk tot u het ideale niveau.
 • U kunt dit doen tweaks over de manier waarop uw audio klinkt door het aanpassen van de equalizer. Afhankelijk van het type geluid dat u zal uitvoeren, zou je de bas en treble-kanalen te verhogen.
 • Als je hoort een brommend of zoemend geluid, is uw computer worden geaard. Controleer of uw macht baksteen is aangesloten op een geaard stopcontact. Anders moet u mogelijk handmatig maalde het. Of u kunt het geluid uitgegeven moet worden met de stekker van de computer.
 • Als u van plan bent om professioneel te doen, wilt u misschien gespecialiseerde hardware waarmee u uw audio-verbinding te maken met studio of andere geluidssystemen met behulp van uw computer de USB-poort te overwegen.


Of u nu een aspirant DJ willen knallen uit je mixen van uw computer, of als u gewoon nodig hebt om uw audio aansluiten op uw huis of kantoor het geluid systeem, dit kan eenvoudig worden gedaan met een beetje know-how, de juiste apparatuur, en wat gezond verstand.