O2e

Hoe kan ik een ps3 aansluiten op een home cinema - systeem

Toen voor het eerst werd gelanceerd

Toen voor het eerst werd gelanceerd, werd de Sony PlayStation 3 geprezen om meer van een home entertainment-systeem in plaats van alleen een gaming console. Ten eerste, het had een harde schijf opslag-en video-afspeelmogelijkheden. Je zou ook kunnen downloaden van video's en liedjes van het internet. Sommige PS3 releases waren zelfs Blu-Ray staat, dat is een functie nog niet eens beschikbaar op alle DVD-spelers vandaag.

De dingen die je PS3 zal voltooien als een home entertainment-systeem zal een grote TV of projector voor het bekijken en een hoogwaardig audiosysteem voor de geluiden zijn.

Het belangrijkste punt hier is het kiezen van hoe je nu eigenlijk je PS3 aansluiten op uw televisie en op uw home cinema-systeem. Als uw TV is een eenvoudige analoge RCA-aansluiting, dan heb je geen probleem aan te sluiten op zowel uw TV-toestel en home theater systeem.

  • Sluit de interface-kabels aan op RCA de PS3-aansluitingen.
  • Sluit de andere uiteinden in de juiste input met behulp van de juiste kleur combinatie: geel op geel, wit op wit en rood op rood.
  • Sluit de gele aansluiting op het andere uiteinde op de input van uw TV.
  • Steek de stekker in de rode en gele op AUX uw home theater-systeem ingevoerd. Gebruik de juiste kleur correspondentie.

Echter, kan uw TV set te ondersteunen high-definition content, zoals 720p of 1080p. Als u wilt een betere gaming of kijkervaring, zal u verbinding wilt maken je PS3 met behulp van digitale kabels, zoals via HDMI. Een probleem hierbij is dat HDMI zowel video-als audiosignalen draagt, en dus het geluid gaat rechtstreeks naar uw tv. Dat is de standaardinstelling, maar u kunt uw PS3 configureren om de audio op analoog in plaats uit te voeren, zodat u de geluiden uitsturen via uw home theater-systeem.

  • Sluit uw HDMI-kabel aan op de PS3, met het andere uiteinde op de HDMI poort van de tv.
  • Sluit de rode en witte analoge RCA-aansluitingen op de PS3, met het andere uiteinde gaat AUX uw home theater-systeem ingevoerd.
  • Zet op je PS3 en TV.
  • Ga direct naar het je PS3-menu en open het Audio-instellingen.
  • Kies "Composite A / V" als audio-uitgang.
  • Uw PS3 moet nu de uitgang van video via HDMI, maar de audio weergegeven via analoge RCA zijn.


Hoe kan ik een ps3 aansluiten op een home cinema - systeem. Toen voor het eerst werd gelanceerd.
Hoe kan ik een ps3 aansluiten op een home cinema - systeem. Toen voor het eerst werd gelanceerd.

Standaard zal je PlayStation 3 prioriteren van de digitale of HDMI-aansluiting bij het uitvoeren van video en audio. Dit is om de beste audiovisuele ervaring gezien HDMI een digitaal medium. Echter, als je nodig hebt om audio-uitvoer via een ander kanaal, kan dit eenvoudig worden gedaan. U kunt de instellingen van de audio-uitgang met behulp van de Audio-instellingen.

Zodra u uw PS3 aangesloten via Composite Audio, moet u in te schakelen op uw home theater sound systeem en AUX-ingang schakelen.

Een alternatief voor het aansluiten van het gebruik van de analoge RCA-aansluitingen wordt het gebruik van de digitale optische kabel aan op uw audio aansluiten op uw home cinema-systeem. Dit stelt u in staat om audio in 5.1-kanaals surround, die kan u de beste game-ervaring op het gebied van geluid.