O2e

Hoe kan ik gegevens uit een dode harde schijf te krijgen

Een van de meest ernstige problemen die u tegen kunt komen met een PC of een laptop is een hardwarestoring. Meer dan een beschadigde RAM-geheugen of een processor conking uit, hoewel, een harde schijf niet is waarschijnlijk de meest stressvolle probleem dat u zult tegenkomen. Een processor of een RAM-module kan eenvoudig worden vervangen, maar de gegevens die verloren zijn gegaan wanneer uw harde schijf sterft is iets dat niet gemakkelijk kan worden vervangen. Het zou niet zo katastrofisch als u het type persoon die regelmatig een back-up zijn harde schijf. Maar, laten we eerlijk zijn, niet veel mensen dit echt doen. Dus wat ga je doen als je harde schijf net geeft zijn geest?

Hoe kan ik gegevens uit een dode harde schijf te krijgen. De lowdown op de harde schijf mislukkingen.
Hoe kan ik gegevens uit een dode harde schijf te krijgen. De lowdown op de harde schijf mislukkingen.

Verlies geen hoop nog niet. Er zijn een aantal dingen die je kunt nog steeds doen om te proberen en te redden van de gegevens die zijn achtergelaten in een dode harde schijf.

De Lowdown op de harde schijf mislukkingen

Niet alle harde schijf mislukkingen zijn katastrofisch. Er zijn bepaalde gevallen waarin u kunt nog steeds gegevens van een beschadigde of dode harde schijf te herstellen. Als uw harde schijf uitvalt, bid dat je een van die hardware storingen van waaruit u kunt eigenlijk nog ophalen van uw gegevens. In feite zijn er zelfs gevallen waarin de harde schijf heeft niet echt enige vorm van fysieke schade. Het is gewoon dat, om een ​​onbekende reden, kunt u geen toegang tot de gegevens in opgeslagen.

Recovery stappen die u kunt doen op uw eigen. Een van de meest voorkomende oorzaken van een harde schijf niet aan het werk is wanneer de harde schijf partitie ontoegankelijk is.
Recovery stappen die u kunt doen op uw eigen. Een van de meest voorkomende oorzaken van een harde schijf niet aan het werk is wanneer de harde schijf partitie ontoegankelijk is.

Recovery stappen die u kunt doen op uw eigen

Er zijn bepaalde stappen die u kunt doen om de gegevens van een dode harde schijf te halen. Het draait allemaal om het oplossen van problemen de oorzaak van het probleem, en vervolgens het toepassen van de juiste oplossing.

  • Een van de meest voorkomende oorzaken van een harde schijf niet aan het werk is wanneer de harde schijf partitie ontoegankelijk is. Een van de redenen dit gebeurt is wanneer de harde schijf is geformatteerd op een systeemwand die specifiek is voor een bepaald besturingssysteem te gebruiken. De oplossing voor dit probleem is eenvoudig. Gewoon proberen om te bepalen wat het besturingssysteem werd gebruikt. Dit is een eenvoudige oplossing voor toegang tot een vaste schijf, vooral als de partitietabel niet is totaal beschadigd. Bedenk wel dat als je deze oplossing en u nog steeds geen toegang tot de gegevens, niet proberen te knoeien met de partitie tabel, omdat je gewoon verergeren het probleem.
  • Een andere manier om gegevens van een ontoegankelijk of "dode" harde schijf te herstellen is met behulp van "unformatting" tools. Deze tools kunnen worden gebruikt om de gegevens die verloren is gegaan in een schijf die is geformatteerd alleen een hoog niveau en niet een low-level sector-voor-sector basis te herstellen. Dit is een cruciaal onderscheid. Stations die hebben ondergaan een Low Level Format kan niet ondergaan dit herstel methode, omdat de gegevens al zijn fysiek vernietigd. Er zijn vele soorten van tools die u kunt gebruiken, van freeware om gekochte software.
  • Een extra methode die is gerelateerd aan de tip hierboven is door te gaan naar de website van de fabrikant van uw harde schijf en uit te vinden als zij ophalen tools om u te helpen bij het verkrijgen van gegevens van uw dode harde schijf. Diagnostische tools zijn wat fabrikanten bieden meestal, maar het is niet ongewoon voor hen om ook ophalen tools ook.

Natuurlijk

Natuurlijk, als al het andere faalt, kun je naar een professionele pc-technicus of een data recovery service en vraag om hulp bij het herstellen van gegevens van je dode harde schijf. Dit is je laatste en laatste redmiddel, want het is vaak duur. Maar met gegevens die worden onbetaalbaar, het geld dat je zou uitgeven aan data recovery is waarschijnlijk de moeite waard.