O2e

Hoe kan ik mobiele telefoon bedrijven te vergelijken

Zoveel vragen .... Wat de dekking wil ik? Wat voor telefoon is het beste? Ga ik tekst? Hoeveel minuten zal ik gebruiken? Hoe laat zal ik gebruik maken van mijn telefoon het meest? Met zo veel factoren die verder gaan in het kiezen van een mobiele telefoon vervoerder en zo veel opties om uit te kiezen, is het gemakkelijk om het gevoel dat je zou kunnen krijgen bedrogen. Maar zolang u uw onderzoek en hebben een basiskennis van wat je aanmelden voor (meestal voor de komende twee jaar) gedaan, kunt u in staat zijn om een ​​beetje beter slapen 's nachts. In het algemeen, de meeste mobiele telefoon bedrijven, zowel nationaal als lokaal, kosten ongeveer hetzelfde tarief voor hun plannen. Als u wilt dat een landelijk plan met, 800 minuten per maand zeggen, zal de maandelijkse prijs van dat plan ongeveer hetzelfde over de hele linie, geef of neem een ​​paar dollar. Het is de add-on's, de dekking, de telefoons, en de klantenservice die een consument moet echt moeten kijken.

Stap 1

Alvorens in te gaan op de winkel, beslissen wat functies die u (en uw gezin) worden gebruikt op uw telefoon. Gaat u sms'en? Heeft u verzendt of ontvangt meer dan 30 teksten per maand? Als je niet het gevoel dat je zal vaak sms'en, moet u de verkoper vragen hoeveel het kost per tekst en als u in rekening worden gebracht voor inkomende teksten. Dit kan aanzienlijk veranderen van bedrijf tot bedrijf. Als u een sms-plan als, vergelijk hoeveel de onbeperkt sms plannen zijn en of er iets tussen. Ook, er rekening mee dat alleen maar omdat je een sms plan, dat niet per se beeldberichten zijn dus zorg ervoor om te controleren met de vertegenwoordiger.

Wilt u toegang tot het internet op je telefoon? Voor de meeste bedrijven, zelfs als u niet beschikt over een Internet-plan dat u betaalt voor, je bent meestal nog steeds in staat om de toegang tot internet. Je zal gewoon in rekening worden gebracht per gebruik, en dat kan oplopen vrij snel. Als u wilt e-mail te openen of het weer controleren van uw telefoon op een regelmatige basis, kunt u een Internet-pakket te overwegen. Deze worden soms gebundeld met sms plannen en de prijs aanzienlijk kan veranderen van bedrijf tot bedrijf.

Stap 2

Hoe kan ik mobiele telefoon bedrijven te vergelijken. Stap 1.
Hoe kan ik mobiele telefoon bedrijven te vergelijken. Stap 1.

Als u aandacht besteed aan alle manieren waarop u uw mobiele telefoon gebruiken, kunt u gaan kijken naar wat voor soort telefoon die u wilt. De meeste bedrijven voeren het even wat van de meest elementaire telefoon voor gratis tot een slimme telefoon voor ongeveer 150€. Als u wilt dat alleen een telefoon en zijn niet van plan om een ​​van de functies te gebruiken, zal elke gsm-bedrijf hebben dit soort telefoons. Als de telefoon is belangrijk voor u en je wil een high-end telefoon met de nieuwste toeters en bellen, zou je moeten kijken naar een grote, nationale mobiele telefoon vervoerder. Wanneer een mobiele telefoon merk als Motorola of LG willen hun nieuwste en beste telefoons te verkopen, zijn ze meestal niet te verkopen aan de kleine bedrijven. Ze verkopen ze aan de grote retailers, zoals Verizon en die grote bedrijven hebben ook een veel grotere selectie van telefoons dan een kleiner bedrijf. Maar vergeet niet, het maakt niet uit welke telefoon je ook kiest, je meestal vast zit met het voor de komende twee jaar, dus kies verstandig.

Stap 3

Als u veel reist of woont in een landelijk gebied waar de dienst wordt beperkt, zou dit het belangrijkste aspect om te overwegen bij het kiezen van uw mobiele telefoon vervoerder. Als u kiest voor een grote, landelijk bedrijf als Verizon, zul je waarschijnlijk overal worden bedekt u op reis in de VS Echter, als je woont op een boerderij 10 mijl van de dichtstbijzijnde stad, kan een groot bedrijf niet profiteren. Grote bedrijven zetten hun torens, waar de meeste mensen ze zullen gebruiken. Dus als je woont in het westen van Kansas of het noorden van Arizona, kunt u kijken naar een lokaal bedrijf dat zet torens waar mensen die wonen in dat gebied ze het meest nodig. Ook zijn veel kleine, lokale bedrijven aangesloten bij grotere bedrijven zoals Sprint, zodat de twee luchtvaartmaatschappijen zullen hun torens te delen in het hele land zonder roaming-kosten.

Stap 4

Er zijn andere add-on is hier en daar dat verandering van bedrijf tot bedrijf. Bijvoorbeeld, een bedrijf kan zijn nachten en weekends beginnen om 6 uur en een ander zal beginnen om 8 uur Als u zich zorgen maakt over gaan over minuten, zou dat een extra twee uur dat je kon praten gratis. Sommige bedrijven ook referral programma's bieden, als u een vriend of familielid, kunt u een korting.

Stap 5

Denk aan de klantenservice en de reputatie van het bedrijf. Als je een probleem had met uw factuur, zou hoe gemakkelijk het is om met iemand te praten over en het probleem te verhelpen? Veel lokale bedrijven zijn trots op hun klantenservice en in de meeste gevallen is er een winkel in de buurt die je kan praten met iemand face to face. Als u nodig om te spreken met een supervisor, zou er waarschijnlijk iemand in de winkel die kon een onmiddellijke beslissing voor jou. Veel lokale bedrijven bieden ook speciale maandelijkse kortingen. Bijvoorbeeld, als je een regering werknemer, een leraar, of werk bij een bepaalde winkel in het gebied dat u kan krijgen 10% korting op uw factuur elke maand. Zij kunnen ook geld doneren aan de gemeenschap. Een voorbeeld van zo'n programma dat wordt aangeboden door verschillende lokale mobiele telefoon carriers is een school korting programma waar ze een percentage van uw maandelijkse factuur te doneren aan een lokale school.


Stap 2. Stap 3.
Stap 2. Stap 3.

Met al dat te overwegen, het belangrijkste ding om in gedachten te houden is, helaas, de dingen die mensen meestal een hekel aan de meeste over hun mobiele telefoon bedrijven zijn meestal dingen die een industrie-standaard. Zowat elk bedrijf die er een contract voor twee jaar gebruikt (er zijn manieren om dat, maar de meeste promoties en kortingen zijn niet van toepassing). Ook het beleid voor het vervangen van een telefoon of het verzekering heeft op zijn of niet, voor het grootste deel, van dezelfde drager aan. Zoals gezegd, de vaste maandelijkse vergoeding voor Meestal is hetzelfde. De plaats waar u geld besparen op de prijzen van de add-ons en of het bedrijf biedt elk type van promotie of korting. Maar wat is meestal de meest variabele van bedrijf tot bedrijf is de dekking en de aangeboden telefoons. De meeste bedrijven hebben een soort van het terugkeerbeleid als u denkt dat u niet tevreden bent met de service. Dit waarschijnlijk is exclusief het terugsturen van een telefoon die u niet bevalt, alleen de service - wat betekent dat u uw dienst wilt annuleren, de terugkeer van de telefoon en schakel over naar een andere vervoerder.