O2e

Hoe kan ik veilig schoon van een computer binnenkant

Het bijhouden van een computer in goede conditie kan een uitdaging zijn

Het bijhouden van een computer in goede conditie kan een uitdaging zijn. Behalve het defragmenteren van de harde schijf, back-up van de bestanden op uw computer, het runnen van een antivirusprogramma en andere onderhoudsprocedures voor computers, moet u ook af en toe reinigen van de inwendige delen van een computer om deze vrij te houden van stof dat kan storingen in het veroorzaken apparaat. Hier is hoe.

Voorbereiden van de benodigdheden

De voorbereiding van de leveringen. Je hebt een zachte borstel in verschillende maten. Kleinere borstels worden gebruikt voor het reinigen van moeilijk gedeelten van de computer te bereiken. U kunt gebruik maken van cosmetische penselen, die komen in een grote verscheidenheid van maten en die zijn gemaakt van vezels die zijn zeer zacht voor de computer. U zult ook moeten elektronische reinigingsvloeistoffen, perslucht, en anti statische tapijten. De meeste elektronica winkels en hardware winkels zal verkopen van deze materialen.

Zet de computer uit

Hoe kan ik veilig schoon van een computer binnenkant. De voorbereiding van de leveringen.
Hoe kan ik veilig schoon van een computer binnenkant. De voorbereiding van de leveringen.

Zet de computer uit. Begin met het afsluiten van de computer. Zorg ervoor dat u ook de computer los te koppelen van de automatische voltage regulator, zodat de computer volledig is verwijderd uit een stroombron. Demonteer een computer als deze is aangesloten op een voedingsbron. Een hardware storing of kortsluiting kan niet alleen resulteren in beschadigde computer, maar in verloren bestanden.

Demonteer de computer. Verwijder alle randapparaten die zijn aangesloten op de computer. Deze omvatten de monitor, het toetsenbord, de muis, de speakers en andere apparaten die kunnen worden aangesloten op de computer. Deze randapparaten moeten afzonderlijk worden gereinigd. Vervolgens neem dan schroef en gebruik deze om de zijpanelen te verwijderen uit het deksel van de CPU's. Raadpleeg de instructies die bij de computer hoe de CPU-paneel te ontgrendelen. Bij werkzaamheden aan het interieur onderdelen van de computer, moet u de elektrische lading in uw lichaam te stabiliseren door aarding jezelf. Doe dit door het aanraken van een metalen voorwerp in het chassis van de computer.

Reinigen met de perslucht

Reinigen met de perslucht. Perslucht komt in blikjes en kan gebruikt worden om vuil te dwingen uit moeilijk bereikbare plaatsen. Kanaal de straal van lucht in de hoeken en gaten van de computer. Focus op de belangrijkste onderdelen in de computer, zoals de voeding, de printplaten, de fans, en het rijchassis. Dit zijn enkele van de onderdelen van de computer, die meestal snel vuil zijn. Ook lopen de perslucht in de openingen voor de ventilatie-openingen, die meestal zijn verstopt met vuil.

Het bijhouden van een computer in goede conditie kan een uitdaging zijn. Demonteer de computer.
Het bijhouden van een computer in goede conditie kan een uitdaging zijn. Demonteer de computer.

Afstoffen. Zodra de perslucht heeft verwijderd van de stukjes vuil die vastzitten in de kleine stukjes van de computer, gebruikt u de borstel of een klein stukje van de anti statische tapijt om de kleine brokstukken die is verdreven en die zich op het oppervlak en de te verwijderen onderkant van de computer. Gebruik elektronische reinigingsvloeistoffen licht aangebracht op een anti statische stofdoek, en veeg het op het oppervlak van de computer. Vermijd elektronische onderdelen, zoals de chips en het moederbord.

Zodra u klaar bent met schoonmaken, monteer de delen van de CPU weer op, en bevestig vervolgens de randapparatuur. U kunt de computer en sluit vervolgens aan op de voeding en de AVR en gebruik de computer opnieuw.