O2e

Hoe kan ik windows 95 programma te installeren op XP

Er zijn verschillende oude Windows-ondersteunde programma's dat u nog kunt uitvoeren met behulp van Windows XP. Dit kan worden gedaan met behulp van de Program Compatibility functie van Windows XP. In deze functie kunt u installeren en gebruiken van een programma voor een ouder besturingssysteem, zoals Windows 95, en voer het uit op dezelfde manier waarop het wordt uitgevoerd in het oudere besturingssysteem. Als u geïnteresseerd bent hoe gebruik te maken van Programmacompatibiliteit te maken, gaat u verder lezen.

  • Installeer het programma. Gebruik de CD-Rom om het programma te installeren op uw computer. Als u de cd-rom in de drive, zal de installer automatisch gestart en begeleidt u door het proces. Volg de instructies. Als je klaar bent met de installatie, start de computer opnieuw.
  • Toegang tot de wizard Programmacompatibiliteit. Je hebt nu de Windows 95-ondersteunde programma compatibel is met Windows XP te maken. Een manier om dit te doen is door het openen van de wizard Programmacompatibiliteit. Klik op Start. Dan op het rechterdeelvenster van het menu Start en kies Help en ondersteuning. Selecteer "Vaststelling van een probleem." U vindt deze optie in het "Kies een Help-onderwerp" sectie. Kies dan "Application en software problemen." Op de "Oplossing voor een probleem" categorie, selecteert u "Getting oudere programma's te draaien op Windows XP." Het venster zal u met gedetailleerde instructies. Klik nu op "Wizard Programmacompatibiliteit," die in een hyperlink formaat.
  • Ga door de wizard Programmacompatibiliteit. Begin met het lokaliseren van het programma. U kunt de cd-rom, kiezen uit een lijst van programma's, of de snelkoppeling van het programma op het desbetreffende gebied te typen. Klik op Volgende. Vervolgens kiest u Microsoft Windows 95 als de compatibiliteitsmodus. Klik op Volgende. Selecteer een of alle van de instellingen: 256 kleuren, 640x480 schermresolutie, en schakel visuele thema's. Kies wat van toepassing is op het programma. Microsoft raadt vooral met behulp van de instellingen als het programma is een spel toepassing of educatieve software. Nu, klikt u op Volgende. De wizard zal een samenvatting van het programma en de compatibiliteitsmodus. Klik op Volgende om een ​​snelle test van de instellingen van het programma te maken. Als het programma werkt, bent u klaar. Start de computer opnieuw om de wijzigingen door te voeren.
  • Installeer programma-updates. Als het programma niet werkt, kan het nodig zijn om updates te krijgen voor het programma zelf of de drive. Dit dient te gebeuren via het internet. Ga naar de officiële website van de fabrikant van het programma en zoek uit of er updates beschikbaar voor het programma. U kunt ook toegang krijgen tot Windows-updates. Op de Help en ondersteuning venster, kies Windows-updates in de "Kies een taak" sectie. U wordt dan aangesloten op de officiële site van de Windows-updates.


Hoe kan ik windows 95 programma te installeren op XP. Installeer het programma.
Hoe kan ik windows 95 programma te installeren op XP. Installeer het programma.

Er is een andere manier van het opzetten compatibiliteit van het programma met Windows XP. Deze is handmatig. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het programma in het menu Start of op het bureaublad. Kies Eigenschappen. Op het venster Eigenschappen, selecteer het tabblad Compatibiliteit. Vink het vakje aan naast "dit programma in deze compatibiliteitsmodus uitvoeren voor." Dan op de drop-down lijst, kies Windows 95. Selecteer de weergave-instellingen, indien nodig. Klik ten slotte op OK. Bedenk echter, dat deze optie is alleen voor programma's die al geïnstalleerd op uw computer.