O2e

Hoe kan theater gordijnen op te hangen

Home theaters worden steeds meer een gemeenschappelijk deel van veel huishoudens. Ze komen in pakketten die projectieschermen of televisietoestellen die bioscoop kan het bekijken mogelijk binnen het comfort van uw eigen huis te nemen.

Voor de onwetende

Voor de niet op de hoogte, een manier om de akoestiek van uw kamer te verbeteren, of houd de duisternis, is door het gebruik van theater gordijnen. Deze theatergordijnen zijn ook nuttig voor het verbergen van het projectiescherm wanneer het niet in gebruik is en houd de functionaliteit van uw kamer. Op die manier zijn ze beschermd tegen stof, vocht en andere vreemde materialen die de apparatuur kan leiden tot roest of leeftijd. Bovendien, theater gordijnen toe te voegen aan de esthetiek van je kamer.

Opknoping theatergordijnen lijkt misschien saai en ingewikkeld, maar als je de volgende eenvoudige stappen, kunt u het op en over in een mum van tijd.

Om uw eigen theater gordijnen op te hangen, moet u gordijnstaaf (s), een meetlint, een boor, beugels en schroeven. De procedures voor het theater gordijnen op te hangen zijn als volgt.

Hoe kan theater gordijnen op te hangen. Bij het ​​kiezen van gordijnroeden.
Hoe kan theater gordijnen op te hangen. Bij het ​​kiezen van gordijnroeden.

 • Bij het ​​kiezen van gordijnroeden, zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de gordijnen als ze opengeduwd. Gordijnen zal meestal nemen ongeveer een derde van de staaf wanneer deze wordt ingedrukt naar de kant. U kunt kiezen uit verschillende soorten staaf beugels, afhankelijk van waar u wilt dat uw theater gordijnen opgehangen. Er zijn meer beugels beschikbaar voor opknoping roeden op aan het plafond of kortere voor muren.
 • Met behulp van uw meetlint, markeert u de twee uiteinden waar u wilt uw gordijn staaf tussen haakjes te plaatsen. Zorg ervoor dat u zorgvuldig, zodat ze zijn uitgelijnd te meten. U kunt ervoor kiezen om een ​​potlood en niveau te gebruiken voor deze.
 • Boor de gaten, waar u gemarkeerde uw muur of plafond om de schroeven, die u gaat gebruiken voor de gordijnroede beugels te bevestigen.
 • Als u wilt dat om de duisternis te houden in je kamer, is het het beste om te gebruiken verduisterende gordijnen. Aan de andere kant, om de geluiden van uw entertainment systeem te verbeteren, gebruik akoestische gordijnen. Met behulp van gordijnen die de muur of het plafond naar de vloer dekt geven u de beste efficiëntie.
 • Bevestig het gordijn stang haken aan de muur of het plafond met behulp van de schroeven.
 • Schuif de gordijnen op de gordijnroede en hang het aan de beugels.
 • U kunt ervoor kiezen om een ​​tweede set van gordijnen toe te voegen aan de geluidsisolatie van de kamer beter te maken of dat alle lichtbronnen in uw kamer zijn bedekt te garanderen.
 • Het wordt aanbevolen dat u de tweede set van gordijnen aan het plafond te hangen. Gebruik haakjes die u zal toestaan ​​om de tweede set van gordijnen op te hangen ongeveer twee meter afstand van de eerste.
 • Meet en markeer de afstand waar de tweede set haakjes worden geschroefd.
 • Boor de gaten op het plafond en gebruik de schroeven om de beugels te bevestigen.
 • Schuif de gordijnen op de gordijnroede en hang het aan de beugels.


Nu u theatergordijnen in uw kamer geïnstalleerd, is er geen betere beloning voor je harde werk dan om achterover te leunen met uw familie en vrienden, en let op uw all time favoriete films in de hoogste kwaliteit.