O2e

Hoe kunt u uw computer schermresolutie te wijzigen

Er zijn vele redenen waarom u de schermresolutie van uw computer, zoals u niet tevreden met de resolutie te veranderen omdat het pijn doet je ogen of je wilt een betere kijkervaring te hebben. Algemeen wordt een computer resolutie op zijn maximum is doorgaans 800 x 600. Echter, moet u handmatig wijzigen in een instelling die gunstiger is voor je. Ontdek hieronder welk type besturingssysteem uw computer gebruikt en volg de instructies.

Voor Windows XP

 1. Rechts klikt u ergens in de ruimte van uw bureaublad, maar nooit op de icoontjes. Een drop-down menu zal verschijnen.
 2. Kies "Eigenschappen" die wordt gevonden op de bodem van de selectie.
 3. Er verschijnt een venster getiteld "Eigenschappen voor Beeldscherm". Klik op de tab 'Instellingen' gevonden aan de rechterkant.
 4. U vindt een schuif / hendel aan de linkerkant. De huidige positie van de schuifregelaar van de computer standaard resolutie. Ga met je muis op deze schuif / hendel om de resolutie aan te passen. Schuif hem naar links voor een grovere of lagere resolutie. Verplaats het naar rechts voor een hogere resolutie.
 5. Klik op de knop "Toepassen" net onder ligt. Wacht een paar seconden terwijl de monitor probeert te zijn beeldschermresolutie aan te passen.
 6. Daarna wordt er een dialoogvenster weergegeven waarin wordt gevraagd of u deze instelling wilt behouden. Klik op "ja" als u al tevreden met uw nieuwe de resolutie, en "nee" indien niet.
 7. Als u hebt geklikt "nee," opnieuw aan te passen totdat je de schermresolutie die u wenst.

Voor ramen 95/98/2000/me

Hoe kunt u uw computer schermresolutie te wijzigen. U vindt een schuif / hendel aan de linkerkant.
Hoe kunt u uw computer schermresolutie te wijzigen. U vindt een schuif / hendel aan de linkerkant.

 1. Vanuit het menu Start, selecteer "Instellingen".
 2. Daarna selecteert u de "Control Panel" optie.
 3. Klik op "Display"-optie.
 4. Kies het tabblad "Instellingen" zich aan de rechter kant.
 5. Beweeg de hendel op de gewenste scherm ingestelde resolutie. Om de resolutie hoger is, stel deze naar rechts. Om het verlagen passen naar links. Deze is te vinden op de "Desktop / Screen" gebied. Klik op "OK."
 6. Er zal een bericht pop-up te zeggen dat uw monitor het bureaublad vergroten of verkleinen. Dit duurt enkele seconden. Klik op "OK."
 7. Na het wijzigen van de schermresolutie, zal een bericht weer verschijnt de vraag of u deze instelling wilt behouden. Kies "Ja" als u al tevreden met de instelling. Zo niet, klik dan op "Nee" en weer opnieuw aan te passen totdat je het gewenste schermresolutie.

Voor Apple / Macintosh computers:

 1. Op uw appel navigatie werkbalk op het Apple-menu om het te openen "System Preferences".
 2. Zoek de categorie Hardware en kies de "Displays" icoon.
 3. U kunt nu kiezen welke schermresolutie voor u geschikt is. 640 x 480 is de standaard resolutie van de computer. De meest gebruikte is 1024 x 768.

Voor oude Macintosh-besturingssystemen:

Voor ramen 95/98/2000/me. Beweeg de hendel op de gewenste scherm ingestelde resolutie.
Voor ramen 95/98/2000/me. Beweeg de hendel op de gewenste scherm ingestelde resolutie.

 1. Hit op het Apple-menu op je appel navigatiebalk.
 2. Kies het "Control Panel" optie.
 3. Selecteer "Monitoren" en klik vervolgens op "Opties".
 4. U kunt nu beslissen op welke ingestelde resolutie beste voor u zal werken.

Eigenlijk, het veranderen van uw schermresolutie is niet moeilijk, zolang de videokaart en de monitor kan ondersteunen de nieuwe instellingen die u hebt gemaakt. Uw ogen zullen genieten van de nieuwe grootte en in staat zal zijn om meer uren te tolereren kijken naar de computer.