O2e

Hoe kunt u uw toetsenbord van de computer schoonmaken

Zoals we allemaal weten het toetsenbord is de computer het belangrijkste instrument voor de gebruikersinterface. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat dit het een onderdeel van uw computer die het meest vies. De olie op je handen, voedsel dat je eet terwijl u typt, stof en haren van huisdieren verzamelen allemaal onder de toetsen. Dit kan problemen veroorzaken met de functie van het toetsenbord. Soms kunnen de toetsen niet goed onderdrukken. Andere keren ze vasthouden. Het schoonmaken van uw toetsenbord regelmatig zal helpen voorkomen dat dit soort problemen. Hier zijn een aantal eenvoudige stappen om effectief te reinigen toetsenbord van de computer.

Hoe kunt u uw toetsenbord van de computer schoonmaken. Monteer alle materialen en gereedschappen nodig.
Hoe kunt u uw toetsenbord van de computer schoonmaken. Monteer alle materialen en gereedschappen nodig.

  1. Monteer alle materialen en gereedschappen nodig. Je hebt een blik van elektronica reinigingsoplossing, en een fles met samengeperste lucht. Heb een platte plastic gereedschap, en een schroevendraaier handig ook. Bereid ook een aantal niet-pluizende doek en wat wattenstaafjes. Als u wilt sparen, kunt u altijd gebruik maken van een deel afwasmiddel verdund in twee delen water, en schone stofdoek.
  2. Verwijder het toetsenbord van de computer-systeem. Zet de computer uit en trek de kabel aansluiten van het toetsenbord om het systeem zorgvuldig. Hoewel dit kan worden gedaan terwijl de computer is ingeschakeld, kunt u nooit te veilig. Dus altijd het afsluiten van de computer voor de eerste-en uit te schakelen voordat u reinigingswerkzaamheden verdere stappen.
  3. Vergeet niet de correcte plaatsing van de toetsen. Het zou een goed idee om afdrukken van een afbeelding van een toetsenbord van de computer zijn. Dit zal later dienen als uw gids wanneer u de sleutels weer in elkaar na het reinigen.
  4. Haal de toetsen een voor een. Voor oudere modellen toetsenborden, zal de schroeven aan de achterzijde van het toetsenbord nodig. Voor nieuwere modellen van het toetsenbord, alles wat je hoeft te doen is om een ​​niet-schurend platte tool te wrikken uit de toetsen een voor een.
  5. Start het proces van het schoonmaken van uw toetsenbord van de computer. Als je hebt veel vloeistof gemorst in het toetsenbord, dan eerst gooien de vloeistof in de prullenbak. Reinig het toetsenbord schoon met pluisvrije doek gedrenkt in de elektronische reinigings-of afwasmiddel oplossing. Doe hetzelfde voor het reinigen van de sleutels. Onder normale omstandigheden echter, zal het gebruik van de spuitbus met samengeperste lucht volstaan. Gebruik de wattenstaafjes gedrenkt in de reinigingsoplossing tot het afsluiten van alle hardnekkige deeltjes die nog kan vastzitten in de gaten. Laat alles een nacht drogen.

Zodra ervoor dat alles volledig droog is

Zodra dat alles helemaal droog is, kijk dan voor meer crud ingediend in de gaten en maak dienovereenkomstig. Monteer alle sleutels ervoor zorgen dat alles in de juiste plaatsing. Raadpleeg de gedrukte uit beeld van de computer-toetsenbord alleen maar om zeker te zijn. U kunt gebruik maken van de spuitbus met samengeperste lucht na alles wat is ingesteld om ervoor te zorgen dat alles is brandschoon. U kunt uw nieuw schoon toetsenbord houden ook zonder dat het uit elkaar. Gebruik de buis bevestiging aan de persluchtmondstuk te spuiten onder de toetsen en blaas stof en vuil uit. Veeg het hele toetsenbord met een doek om de paar dagen, of gebruik een speciaal computertoetsenbord borstel tussen de toetsen.