O2e

Hoe kunt u uw Windows - taakbalk te verbergen

De taakbalk is de balk aan de onderkant van het scherm waar u de knop 'Start' te zien. Dit is waar u gemakkelijk toegang tot alle programma's en documenten die open zijn op uw computer. Standaard is de taakbalk zichtbaar is te allen tijde voor het Windows-besturingssysteem. Andere mensen willen meer ruimte te hebben terwijl ze werken of willen ze de rommel op het bureaublad te verminderen. Je kunt je instellingen van de computer, zodat u kunt de taakbalk verbergen en dat het lijkt als je het nodig hebt.

Volg de eenvoudige stappen hieronder, zodat u kunt de taakbalk te verbergen uit het zicht:

  • Breng taakbalk eigenschappen. Open de taakbalk eigenschappen venster door het plaatsen van uw aanwijzer op een lege ruimte op de taakbalk en rechts te klikken. Er verschijnt een menu. Kijk voor de 'Eigenschappen' optie en klik er op.
  • Het verbergen van de taakbalk. Wordt een nieuw venster genaamd "Taakbalk en menu Start Eigenschappen 'verschijnt. Zorg ervoor dat de taakbalk tabblad is geselecteerd. U ziet verschillende opties in de lijst. Kijk voor 'automatisch verbergen taakbalk' en klik op het vakje ernaast om een ​​vinkje te zetten. Daarna klikt u op de knop 'OK'. Nu de taakbalk is verborgen uit het zicht.
  • Toegang tot de taakbalk. Als u de taakbalk openen, alles wat je hoeft te doen is u de aanwijzer op de ruimte waar de taakbalk zou moeten zijn. Wachten op een tweede en de taakbalk verschijnt. U kunt terugkeren terug de instellingen door het verwijderen van de check mark op de optie 'Auto-hide de taakbalk'.

Hoe kunt u uw windows - taakbalk te verbergen. Breng taakbalk eigenschappen.
Hoe kunt u uw windows - taakbalk te verbergen. Breng taakbalk eigenschappen.

Een andere optie die je hebt is om de taakbalk te plaatsen op een andere locatie op uw bureaublad. De taakbalk is meestal ingesteld op de bodem van het bureaublad. U kunt ervoor kiezen om het te verplaatsen aan de rechter-, linker-of aan het bovenste gedeelte van het scherm als u wilt behouden het onderste gedeelte van uw bureaublad schoon te maken. Volg de onderstaande instructies over hoe u dit kunt doen:

  • Ontgrendel de taakbalk. Het eerste wat je hoeft te doen is te ontgrendelen de taakbalk. Om dit te doen, plaatst u de aanwijzer op een leeg gebied op de taakbalk en klik met de rechtermuisknop. U ziet een optie voor vergrendelen van de taakbalk. Zorg ervoor dat er geen vinkje naast deze optie.
  • Verplaats de taakbalk om een andere kant. Nu kunt u de positie van de taakbalk veranderen, omdat het niet is vergrendeld op zijn plaats. Om dit te doen, klikt u op een leeg gebied op de taakbalk en sleep deze naar de ene kant van het scherm. U kunt het op beide zijden van het scherm of boven. De taakbalk springt automatisch op zijn plaats wanneer u sleept.


Dit zijn de stappen die u moet volgen als u wilt uw taakbalk verbergen voor je bureaublad. Dit is vooral handig als je aan het doen presentaties en u niet wilt dat het publiek om alle programma's die worden uitgevoerd op uw computer. Het kan enige tijd duren om te wennen aan de taakbalk niet zichtbaar.