O2e

Hoe maak je een back - up van foto's met een computer te maken

Meer dan de beelden die ze tonen

Meer dan de beelden die ze laten zien, wat belangrijk is met foto's zijn de herinneringen die ze geven. Deze zijn meestal zeer waardevol en zelfs onbetaalbaar beelden die je nooit zou kunnen herbeleven, zonder de foto's. Helaas, net als bij elk medium, zal foto's vervagen, krijgen gescheurd of zelfs verloren gaan. Papier albums lopen het risico verloren te gaan in de elementen, zoals water of zelfs brand. Om dit verlies te voorkomen dat het weggooien van uw dierbare herinneringen, kunt u een back-up met behulp van een computer.

Wat je nodig hebt:

Hoe maak je een back - up van foto's met een computer te maken. Brand de foto's om een optische schijf.
Hoe maak je een back - up van foto's met een computer te maken. Brand de foto's om een optische schijf.

  • Scanner
  • Desktop of laptop computer
  • Scanner software
  • CD of DVD brander
  • Opneembare DVD of CD
  • Account met online foto-sharing sites (optioneel)

Scan de foto's

Scan de foto's. De eerste stap die u moet nemen in een back-up van foto's met een computer is het scannen van hen. Haal de foto's van hun album of de fotolijst, en plaats ze op de scanner plaat (ervan uitgaande dat je een vlakbedscanner gebruikt). Bij de meeste scanners, zal een druk op de scanknop activeert automatisch de scansoftware op de computer.

Sla de beelden naar een map in de map Afbeeldingen

Sla de beelden naar een map in de map Afbeeldingen, voor eenvoudige compilatie (je wilt niet dat uw foto's worden verspreid over uw harde schijf). Voor archiveringsdoeleinden, zou de beste kwaliteit meestal in. TIFF-formaat, maar deze zal resulteren in grote bestanden. Als u veel foto's, kunt u opslaan in. JPG om te besparen op de ruimte. Het zal een goed idee om deze foto's met behulp van beschrijvende bestandsnamen op te slaan zijn. Als u het jaar waarin de foto's werden genomen onthouden, kunt u ook opslaan met behulp van deze een andere map voor elk jaar.

Brand de foto's om een ​​optische schijf

Brand de foto's om een optische schijf. Zodra u klaar bent met scannen de foto's, dan heb je nu ergens opslaan. De veiligste optie zou zijn om deze op te slaan in optische schijven. DVD's zal houden ongeveer 4,7 gigabytes aan gegevens, of ongeveer 2.400. JPG foto's (in de veronderstelling elk beeld is ongeveer 2 megabyte). Een beschrijfbare cd zal houden ongeveer 800 megabytes aan data, of ongeveer 400. JPG foto's.

Meer dan de beelden die ze tonen. Upload de foto's naar een foto sharing site.
Meer dan de beelden die ze tonen. Upload de foto's naar een foto sharing site.

Burning foto's naar een optische schijf is eenvoudig genoeg met Windows XP of Vista. Steek de lege schijf in de DVD / CD drive en Windows zal u vragen of u het formatteren voor gebruik als recordable media, en zal een nieuwe map die overeenkomt met de lege schijf te starten. U kunt dan bestanden slepen en neerzetten naar deze map. Zodra u tevreden bent met uw collectie, dan kunt u op de "Write-bestanden naar CD" of "Write-bestanden naar DVD" link op de linkernavigatiebalk van Windows Verkenner.

Het proces is vergelijkbaar met een Mac

Het proces is vergelijkbaar met een Mac. U plaatst gewoon een lege cd of dvd. OS X zal u vragen voor een actie. Kies "Launch Finder." U kunt slepen en neerzetten uw foto's of mappen naar deze map. Wanneer u klaar bent, klikt u op de "Burn CD" link.

Zodra u klaar bent met uw cd-of dvd-back-ups, vergeet niet om uw schijf te markeren met een viltstift, en bewaar deze op een veilige plaats. Een brand-proof veilig is of een kluisje bij de bank zal ideaal zijn, als uw foto's zijn echt waardevol.

Upload de foto's naar een foto sharing site

Upload de foto's naar een foto sharing site. Naast het branden van foto's op een schijf, kunt u ook uploaden naar foto sharing sites in bewaring. Enkel ben zeker om te gaan voor de grotere, meer betrouwbare diensten, zoals Flickr door Yahoo! of Picasa van Google. Hiermee kunnen meerdere gigabytes aan opslagruimte, en laat gebruikers delen of te archiveren foto's als ze willen. Flickr rekent 20€ 0,95 per jaar. Google maakt gebruik van een gedifferentieerde prijsstelling regeling, die begint bij 5€ per jaar gedurende 20 Gigabyte aan opslag.