O2e

Hoe maak je een bevroren mac herstarten

Er is waarschijnlijk niets vervelender dan een niet-responsieve of computerprogramma, vooral als je hebt gewerkt voor uren op de computer maken van documenten en het plotseling bevriest en zal niet toestaan ​​dat je iets verder. Er zijn veilige manieren om uw computer of programma's opnieuw op te starten van hun bevroren toestand.

  1. Start de mac. Bij de Mac weigert om iets te doen en je kan niet schijnen om iets te laten reageren doen, kunt u naar de uit-knop op je Mac en houd deze ingedrukt gedurende ongeveer tien seconden. Na een paar seconden bureaublad van uw computer verschijnt een venster met opties om opnieuw opstarten, Slaap, Annuleren of Afsluiten. Als de cursor wil niet toegeven proberen de pijltjestoetsen op uw toetsenbord of als u houd de knop lang genoeg die gaat vanzelf.
  2. Bevroren programma's. Codes dat uw programma's te laten werken kunnen fouten en ervoor zorgen dat het programma te bevriezen zodat je niet kunt laten doen niets. Het is vast in zijn positie en de controles zullen niet worden uitgevoerd, zelfs niet laten slaan de vooruitgang die je hebt gemaakt. In deze situatie kunt u proberen om het programma af te sluiten en opnieuw te starten, en kijk of het probleem zich blijft voordoen. Meestal wanneer een programma gewoon niet meer reageert zal het automatisch stoppen en een venster ziet u een weergegeven dat het programma onverwacht is gestopt en geeft je opties om te sluiten, Report of heropenen. Een ander venster kan ook worden weergegeven met Close, Try Again, of Rapport. Wanneer het programma opnieuw is opgestart, worden de standaardinstellingen gebruikt en wat snelkoppelingen en wijzigingen die u hebt aangebracht in het programma zullen verloren gaan. U heeft de mogelijkheid van het opslaan van de instellingen of het opzetten van de programma voor de manier waarop u het wilt uitvoeren, sla uw voorkeuren.
  3. Probeer verschillende commando's. Er zijn verschillende commando's die u kunt proberen op je Mac die u zullen helpen de computer afsluiten of opnieuw op te starten met de laatst bekende instellingen die goed werkten als een ernstige fout is opgetreden. Deze commando's zijn mogelijk als het toetsenbord is nog steeds actief. Druk op Control + Command + Eject verlaat alle actieve programma's, maar stelt u in staat om uw werk op te slaan voordat het de computer opnieuw opgestart. Als u op Control-Option-Command-Eject zal de computer niet opnieuw, maar schakelt het naar beneden totdat u deze handmatig weer aan te zetten. Control-Eject vraagt ​​of u wilt opnieuw opstarten, Slaap, Annuleren of Schakel de Mac. Als u de computer in de sluimerstand voor een tijdje totdat u klaar bent om te werken, kunt u gebruik maken Command-Option-Eject.
  4. Laatste redmiddel. Als laatste redmiddel, alleen als je hebt alles wat je zou kunnen doen om veilig afsluiten van de Mac of haar programma's gedaan, kunt u gewoon trek de stekker. Het is niet aan te raden om dit te doen, omdat het kan verdere schade aan uw Mac te veroorzaken, dus gewoon deze methode gebruiken als een laatste redmiddel wanneer alle pogingen mislukken.

Hoe maak je een bevroren mac herstarten. Bevroren programma's.
Hoe maak je een bevroren mac herstarten. Bevroren programma's.

Als de Mac of programma's niet meer reageren kunt u gebruik maken van deze commando's en procedures om veilig af te sluiten op de computer en opnieuw te beginnen. Probeer het incident te melden, zodat u kunt vinden van de fouten en een oplossing te vinden voor hen dus het zal niet weer gebeuren.