O2e

Hoe maak je een camera lens schoon te maken

Fotografie is een grote hobby die veel mensen binnen te gaan met digitale SLR's, het verwerken en opslaan van foto's is nu nog eenvoudiger. Om ervoor te zorgen dat u duidelijk en vlekkeloos foto's te krijgen, echter, moet u uw camera lens schoon te maken. Dit is vooral belangrijk als u gebruik maken van digitale camera's, die zeer gevoelig is gericht mechanismen die moeten zo stofvrij mogelijk te hebben.

Hoe maak je een camera lens schoon te maken. Inspectie van uw lens.
Hoe maak je een camera lens schoon te maken. Inspectie van uw lens.

Instellen. Kies de plaats waar u zal werken en het reinigen van de lens van de camera. Zo veel mogelijk, doe het in een kamer met een raam waar de zon schijnt direct heeft. De zon is de beste tool om u te helpen zoeken naar vlekken van vuil in de lens. De ruimte moet echter niet worden winderig, en mag niet worden stoffig, anders kun je meer vuil in de lens.

Inspectie van uw lens. Verwijder de lens van de camera. Als u filters voor uw fotografie, zult u ook nodig hebt om de filters te verwijderen. Stel deze op de tafel, in een stuk stof dat de gevoelige stukken glas beschermt tegen schaafwonden en krassen. Plaats de lenzen en filters in direct zonlicht en plaats deze zo dat u in staat zullen zijn om de delen van de lenzen die vuil zijn en behoefte hebben aan het schoonmaken te zien.

Het borstelen van de lens. Om de oppervlaktelaag van vuil te verwijderen, gebruikt u de zachtste borstel die u kunt vinden. Make up borstels in de vrouwen afdeling zijn nuttig voor dit, omdat deze borstels zijn gemaakt van natuurlijke materialen die niet zal krassen op het gevoelige oppervlak van de lenzen. Als deze niet beschikbaar zijn, gebruik dan een borstel speciaal ontworpen voor het reinigen van cameralenzen. Zachtjes slag oppervlak van de lens en de filters totdat de stukjes vuil zijn verwijderd. Focus op de spleten tussen de lens en de lenzen houder goed ook, want vuil kan ook vast komen te zitten in deze plaatsen.

Het borstelen van de lens. Het verwijderen van de olie en vuil.
Het borstelen van de lens. Het verwijderen van de olie en vuil.

Het verwijderen van de olie en vuil. Verwijder olie en vuil van het oppervlak van de glazen lens met reinigingsmiddelen. Deze kunnen worden gespoten op de lens. Gebruik een microvezeldoek om het reinigingsmiddel over het oppervlak van de lenzen en de hardnekkig vuil op de lenzen. Daarna gebruik een andere schone microvezel doek om de resten van de reiniger uit de lenzen en de watermerken op de lenzen te verwijderen.

Het reinigen van de filters. Herhaal dezelfde procedure voor het reinigen van de filters. Sommige filters hebben gevoelige lagen van de film op de lenzen. Als dit het geval, zachter de reinigingsprocedure. Te allen tijde, gebruik dan geen gewone doek om de lenzen schoon te maken. Het zal alleen schade aan het oppervlak van de lens.

Na gebruik van de spray op lensreinigers, gebruik maken van een elektrische pomp aan de lucht drogen de lenzen en de laatste stukjes van vuil dat kan vastklampen aan de lenzen te verwijderen. Zorg ervoor dat u een stukje van fijne doek te nemen en zet het op de opening van de elektrische luchtpomp, zodat de lucht die naar buiten komt van de pomp is stofvrij.