O2e

Hoe maak je een computer processor kiezen

De computer processor is een van de belangrijkste onderdelen van een computersysteem. Hoewel misschien wel, het is niet de enige belangrijke component, zou je nodig hebt de juiste combinatie van componenten, zoals de processor, het geheugen, grafische kaart, en het moederbord voor de beste resultaten. Echter, zijn van mening dat je nodig hebt om de verwerkingscapaciteit van een computer vast te stellen als onderdeel van de minimale of aanbevolen systeemeisen van de toepassingen of software die u wilt installeren.

Hoe maak je een computer processor kiezen. Weet wat je nodig hebt.
Hoe maak je een computer processor kiezen. Weet wat je nodig hebt.

De processor van de computer bepaalt hoe snel een computer kan verwerken instructies. Algemeen, hoe sneller hoe beter. Echter, in de huidige markt, een groot aantal computers die worden verkocht zijn mobiele computers-notebooks en netbooks-die kunnen langere levensduur van de batterij te bevoordelen ten opzichte hogere verwerkingscapaciteit.

  • Weet wat je nodig hebt. Vraag jezelf af wat je primaire gebruik voor de computer zal zijn. Als het voor surfen op het web, documenten bewerken en licht spreadsheet werken, kunt u werken met een relatief laag vermogen processor.
  • Lees uw software de minimumeisen. Wanneer u software aanschaft, de minimale hardware-eisen zal worden aangegeven in de verpakking. Ga voor een processor die voldoet aan of overtreft deze eis. Het is het beste om te overtreffen, of op zijn minst voldoen aan de aanbevolen processor nodig heeft. Op deze manier zal uw computer niet beschikt over een harde tijd uitvoeren van de software.
  • Beslis over een merk. Intel is niet het enige merk van processoren rond. Er zijn ook AMD en VIA, onder anderen. De architectuur van de computer zal bepalen het merk die je kunt kopen, in het bijzonder het moederbord.
  • Beslis over randapparatuur. Als je een nieuwe processor te kopen, is de kans groot dat je daadwerkelijk kopen van een nieuwe computer en het kiezen van de processor die daarmee gepaard gaat. Beslis over het pakket als geheel. Neem de hoeveelheid en de snelheid van het geheugen, de grafische kaart, en andere accessoires in uw beslissing.
  • Overweeg compatibiliteit. Als u een upgrade van uw bestaande microprocessor, moet u de specificaties van uw bestaande installatie te controleren. Wat is uw moederbord model? Dit is nodig om te bepalen of de nieuwe processor de bestaande moederbord passen.
  • U kunt kiezen tussen macht en levensduur van de batterij. Als u de configuratie van een draagbare computer voor aankoop, moet u kiezen tussen de macht en een lange levensduur. De meeste low-end laptops draaien op een Intel Atom-platform. Deze processors zijn niet razendsnelle, maar ze verbruiken aanzienlijk minder energie dan hun krachtiger tegenhangers. Dit leidt tot batterij zolang 10 uur sommige modellen. In tegenstelling, kan een computer met een i5 Intel-processor slechts duren twee tot drie uur op een enkele lading.
  • Bepaal uw budget. Hoe sneller de processor, hoe duurder het wordt. Beschouw uw budget voordat u uw ogen op een nieuwe computer of een processor upgrade.
  • Lees recensies. Je kunt websites bezoeken zoals epinions.com en reviews.cnet.com. U vindt editors en gebruikers recensies op verschillende gadgets en computers. Kijk voor een review over microprocessors.


Computer aankoop moet komen met een garantie, dus je kunt een gratis reparatie of vervanging in geval er iets mis gebeurt tijdens het eerste jaar van gebruik verwachten. Overweeg de aanschaf van uitgebreide garantie voor belangrijke randapparatuur, zoals de processor.

Bij het kopen van een processor voor uw computer, niet alleen gaan de winkel en koop de eerste processor je ziet. Maak een lijst van uw behoeften, je setup, en uw budget, zodat u kunt vinden van de juiste processor gemakkelijk.