O2e

Hoe maak je een draadloze internet verbinding te beveiligen

Het internet is in snel tempo een van de essentiële diensten die mensen in hun dag nodig tot dag leven. Het internet is niet alleen noodzakelijk voor het werk, maar ook om te communiceren met familie en vrienden, voor een verblijf in contact, en voor entertainment. Vele huizen en kantoren hebben nu draadloze internetverbindingen ingeschakeld in hun huis. Hoewel deze draadloze internetverbindingen zijn erg handig, in gedachten houden dat ze ook zeer gemakkelijk te hacken. Hier is hoe je kunt veilig uw verbinding.

Hoe maak je een draadloze internet verbinding te beveiligen. Uitschakelen uitzending.
Hoe maak je een draadloze internet verbinding te beveiligen. Uitschakelen uitzending.

  • Inloggen informatie. Het eerste ding dat je moet doen nadat u het instellen van de internetverbinding is het wijzigen van de log in-informatie. Dit is vooral belangrijk als een technicus heeft het opzetten van de computer voor je. Zorg ervoor dat alleen u weet wat de log in-informatie is. Naast het veranderen van de log in-informatie, moet u ook de SSID toegang wijst op een persoonlijke naam van uw keuze.
  • Uitschakelen uitzending. Vervolgens moet u de SSID te voorkomen dat automatisch uitgezonden. In openbare hotspots, wordt de SSID automatisch verdeeld, zodat verschillende apparaten verbinding kunnen maken met het internet. Wanneer u toestaan ​​dat de SSID automatisch moet worden uitgezonden, maar je bent wezen informeren van andere mensen dat je een onbeveiligde draadloze internetverbinding hebt.
  • WPE support. zorg ervoor dat uw hardware zijn allemaal in staat de behandeling WPE, dat is de meest elementaire vorm van gegevensbeveiliging protocol dat u kunt gebruiken om de informatie die wordt doorgeven van uw hardware te beschermen. Zoveel mogelijk moet echter u apparaten met een hogere bescherming zoals die kunnen WPA2 althans WPA verwerken. . Houd in gedachten dat het slechts een apparaat nodig heeft om door te dringen uw gehele draadloze netwerk.
  • Positiebepaling. Tijdens het instellen van de router voor uw draadloze internet netwerk, moet u ook rekening houden met de plaatsing en de positie. Sommige mensen plaatsen hun routers in het dak of in hoge plaatsen, zoals het balkon. Zo veel mogelijk, maar je moet de router plaatsen alleen in de kamers waar je nodig hebt op het internet, of in het midden van het huis. Op deze manier zal het signaal te zwak is om toegankelijk te zijn voor mensen die buiten uw huis.
  • Adressen. Het dynamische IP-adres is een van de makkelijkst te gebruiken, dat is waarom de meeste mensen hebben dynamische IP-adressen. Deze types van adressen zijn echter ook een van de gemakkelijkst te hacken. Probeer statische IP-adressen te gebruiken waar mogelijk. Zorg er ook voor dat u de MAC-adressen opgegeven om alleen apparaten die u regelmatig gebruikt.
  • Afsluiten. Als u het verlaten van het huis, moet u het uitschakelen van de router. Veel mensen krijgen zo gewend aan het verlaten van de router op de hele tijd dat ze vergeten dat dit maakt hun netwerken kwetsbaarder. Door het draaien van de hardware uitgeschakeld, kunt u ervoor zorgen dat niemand in staat zal zijn te hacken in uw systeem. Zorg er ook voor dat u beheer op afstand uit te schakelen, zodat een hacker van buitenaf niet kan uw netwerk te bedienen.


Met deze in het achterhoofd, moet u in staat zijn om de veiligheid en bescherming te verhogen voor uw draadloze internetverbinding.