O2e

Hoe maak je een gekaapte computer vast te stellen

'Hijacking' doet zich voor wanneer kwaadaardige software of schadelijke code is geïnstalleerd op de computer van de gebruiker. Deze kwaadaardige software kunnen dan kapen informatie van uw systeem. Zij kunnen ook opdrachten geven aan uw toepassingen. Browser-toepassingen worden vaak gekaapt door deze malware. Deze malware kapen de instellingen van de browser, het regelen van wat er wordt weergegeven, en wat kan worden weergegeven in de browser. Als uw Internet ervaring is traag, of als u plotseling meerdere vensters van sites die u nog nooit hebt bezocht, is het waarschijnlijk omdat uw computer is gekaapt. Wanneer dit gebeurt, moet u onmiddellijk repareren van je computer, om het verlies van privacy en schade aan het besturingssysteem te voorkomen.

Hier zijn de stappen die u kunt volgen om een ​​gekaapte computer vast te stellen:

  • Update uw antivirus applicatie. De meeste antivirusprogramma's hebben instellingen, die hen in staat stellen om regelmatig te updaten. Echter, om gewoon veilig te zijn, doe een handmatige update door het selecteren van de update-functie in het menu van de antivirus applicatie. Als u denkt dat uw antivirusprogramma is aangetast, kunt u een andere antivirus-toepassing te downloaden van vertrouwde sites. Ook updaten.
  • Schakel de browser. De browser, en via deze, het internet, is de bron van uw computer kapen. Schakel de browser applicatie om verdere besmetting te voorkomen. U kunt eerst proberen om gewoon de toepassing sluiten. Als het hardnekkige, door het openen van meerdere webpagina's van advertenties en buitenlandse sites, gebruik maken van de task manager. Vind de browser proces in de lijst van draaiende applicaties, selecteert u deze en selecteert u op Proces beëindigen. Deze stap kunt u ook wissen alle geïnfecteerde processen die kunnen worden uitgevoerd op uw browser
  • Schakel uw internet verbinding. Dit is ter voorkoming van verdere ongewenste internetactiviteit. U kunt uitschakelen uw internetverbinding door het openen van uw netwerkinstellingen en uitschakelen van uw Internet Service Provider. Echter, een eenvoudiger en waterdichte manier is om uw computer gewoon los te koppelen van uw modem. Door fysiek scheiden van de verbinding, zal uw internetverbinding worden uitgeschakeld, totdat u weer sluit de kabel.
  • Voer een hele systeem te scannen. Voer uw antivirusprogramma. Laat het scannen op kwaadaardige software. Geen quick scans. Zorg ervoor dat de instellingen die u kiest voor een volledige van de toepassing scan. Na voltooiing van de scan, controleer het rapport. Let op van de gevonden malware, als het kan blijken te zijn koppig.
  • Opnieuw opstarten. Start uw computer. Hierdoor kan de wijzigingen die door antivirus applicatie door te voeren. Weer een scan, om te controleren of hardnekkige virussen die opnieuw hebt bij het verwijderen. Verwijder deze ook.
  • Verwijder buitenlandse programma's. Sommige toepassingen kunnen zijn geïnstalleerd door malware te kapen uw computer. Bekijk de lijst met geïnstalleerde programma's op je systeem, en verwijderen van toepassingen die u niet herinneren van het installeren.


Hoe maak je een gekaapte computer vast te stellen. Update uw antivirus applicatie.
Hoe maak je een gekaapte computer vast te stellen. Update uw antivirus applicatie.

Na deze stappen zal verwijderen kapen toepassingen die kunnen worden gevonden op uw systeem. Na het verwijderen van de ongewenste applicaties, overweeg dan het onderhoud van uw firewall om verdere bescherming tegen deze malware te bieden. Hijacking kan een last die kan leiden tot verlies van gevoelige informatie. Het misbruik van deze informatie kan ook leiden tot diefstal. Goed voor te bereiden op uw computer door het volgen van de bovenstaande stappen.