O2e

Hoe maak je een geluid bewerken op een Windows-computer

Er zijn een heleboel verschillende audiobewerking toepassingen die kunnen worden gebruikt om audio bestanden te bewerken. Sound Forge van Sony is een dergelijk programma dat op uw Windows-computer kan worden geïnstalleerd.

Hoe maak je een geluid bewerken op een Windows-computer. Installeer de audio-editing software.
Hoe maak je een geluid bewerken op een Windows-computer. Installeer de audio-editing software.

Installeer de audio-editing software.
Plaats de software op de cd-rom-drive en de installatiebestanden te openen op uw computer. Volg de instructies op de installatie-wizard en wacht tot de software om de installatie te voltooien. Kijk voor het bewerken van audio programma in de lijst Alle programma's en selecteer deze om het programma te starten. Als je een snelkoppeling naar het programma op je bureaublad kan je gewoon op de snelkoppeling om het programma te openen.

Geopend geluidsbestand.
Klik op Bestand op de top van het programma en selecteer Openen. Blader naar het geluidsbestand dat u wilt bewerken in een van de mappen op uw harde schijf. Wanneer u het bestand hebt gevonden, selecteer het en klik op Openen. Bekijk het geluid grafiek van het audiobestand in het hoofdvenster van het programma. Sla het bestand met een andere bestandsnaam, zodat u de kwaliteit van de oorspronkelijke file's kan behouden.

Verkort de audio lengte.
Bepaal waar u de lengte van de song te snijden en dan op die plek in het geluid grafiek. Houd de linker knop van de muis en sleep de muis helemaal naar het einde van het geluid grafiek. Dat deel van de grafiek wordt gemarkeerd. Houd Ctrl ingedrukt en X op uw toetsenbord om het geselecteerde gebied in de grafiek verwijderen of kunt u gewoon op de knop Verwijderen.

Geopend geluidsbestand. Verkort de audio lengte.
Geopend geluidsbestand. Verkort de audio lengte.

Voeg een reverb effect aan het geluidsbestand.
Ga naar de taakbalk aan de bovenkant van het scherm en selecteer Effecten. De lijst met beschikbare effecten zal verschijnen en u kunt elk proberen op uw geluidsbestand. Selecteer Reverb uit de lijst en het dialoogvenster reverb verschijnt op het scherm. U kunt het type reverb u wilt gebruiken op uw geluidsbestand en een voorbeeld van het alvorens het effect te selecteren.

Solliciteer fade in en fade out.
Een fade-in effect begint met het laagste geluid en langzaam toeneemt in volume, terwijl een fade-out effect langzaam in volume afneemt. Om een ​​fade-in effect toe te passen, klikt u op de start van de grafiek en sleep de muis tot ongeveer 30 seconden in het nummer. Dat deel van de grafiek wordt gemarkeerd. Ga naar de taakbalk en selecteer Proces. In het dropdown menu te selecteren Fade In en dan merken dat het gemarkeerde gedeelte van de grafiek verkleind impliceert een verandering in volume. Doe hetzelfde proces voor de fade out gedeelte van het geluid, maar je zal de nadruk op het uiteinde van de audio-grafiek.

De audio-editing software op uw Windows-computer is geïnstalleerd heeft alle tools die u nodig hebt om geluidsbestanden te bewerken.