O2e

Hoe maak je een goede soldeerverbinding te maken

Soldeer componenten, gedrukte schakelingen en connectors gemakkelijk en betrouwbaar

Waarschuwing: dit werk verwijst naar elektrische solderen alleen.

Het leren van de juiste techniek betekent dat u kunt probleemloos gesoldeerde elektrische verbindingen die betrouwbaar zal zijn over een lange tijd, en de voortgang te garanderen om goedkope, makkelijk reparaties uit te voeren om uw apparatuur te stellen als zij eenvoudige schakeling gezamenlijke fouten.

Hoe maak je een goede soldeerverbinding te maken. Waarschuwing: dit werk verwijst naar elektrische solderen alleen.
Hoe maak je een goede soldeerverbinding te maken. Waarschuwing: dit werk verwijst naar elektrische solderen alleen.

  1. . Zorg ervoor dat het schoon is Printed Circuit Boards (PCB's) kan het nodig zijn wassen - gebruik een milde zeep of wasmiddel, maar spoel grondig en dep op een papieren handdoek, waardoor de PCB volledig drogen.
  2. Schoon component leidt door licht schrapen met een mes of gebruik schuurpapier of nat en droog papier, droog gebruikt. Flux helpt om de gezamenlijke reinigen en kan helpen als spaarzaam toegepast op een herwerkte gewricht.
  3. Zorg ervoor dat de join is mechanisch stabiel Solder is niet echt een lijm;. Biedt elektrische continuïteit voor betrouwbare schakelingen. Als componenten te verplaatsen tijdens het solderen, kan het gewricht onbetrouwbaar of niet volledig.
  4. Gebruik een geschikte grootte soldeerbout met een schone beetje. Gebruik van een te kleine beetje voor grotere soldeerverbindingen is inefficiënt en kan het warm het gewricht ongelijk. Dit kan ertoe leiden dat de 'soldeer' in te stellen in verschillende lagen / lagen en om te bewijzen een elektrisch slechte verbinding - die bekend staat als een 'droge verbinding'. Omgekeerd, met behulp van een te groot bit is onhandig en kan oververhit raken componenten die volledig kan mislukken.
  5. Controleer de tip temperatuur. U kunt dit doen door het aanraken van de tip met het einde van het soldeer, dat onmiddellijk moet smelten de vorming van een dunne film, vertinnen het einde van de tip. Dit helpt om warmte gelijkmatig te voeren om het werk. Als de tip niet op temperatuur is, laat het dan een beetje langer om te komen op temperatuur.
  6. Verwarm de gezamenlijke - component leads en PCB pads - voor een korte tijd (<5 seconden).
  7. Breng soldeer aan de gezamenlijke - idealiter vanaf de andere kant van de ijzeren punt Zodra de gezamenlijke bereikt werktemperatuur het soldeer zal smelten en vloeien..
  8. Verwijder het soldeer en dan de ijzeren Als u de ijzer eerst het soldeer kunnen blijven plakken aan het werk -. Gewoon terug toe te passen de ijzer-en als laat het soldeer te laten smelten af van het werk.
  9. Het voeden van precies de juiste hoeveelheid soldeer op de juiste temperatuur is een vaardigheid die je snel kunt leren. Als je te veel, de overmaat kan worden verwijderd met een de-soldeer pomp of vlecht.

Dezelfde factoren van toepassing op sanitair solderen - het maken van een soldeerverbinding voor een waterpijp - maar moderne push fit en klemkoppelingen kunnen blijken makkelijker te gebruiken voor een eenmalige reparatie.

Een goede soldeerverbinding zal zijn glad en glanzend, en hebben idealiter een 'vulkaan' vorm - technisch, een holle meniscus.

Soldeer componenten, gedrukte schakelingen en connectors gemakkelijk en betrouwbaar. . zorg ervoor dat het schoon is.
Soldeer componenten, gedrukte schakelingen en connectors gemakkelijk en betrouwbaar. . zorg ervoor dat het schoon is.