O2e

Hoe maak je een laptop temperatuur te vinden

Als uw laptop of notebook is traag uitvoeren, is de kans groot dat het te warm is geworden tijdens het gebruik en er is geen ventilatie of uitstroom van de warmte. Het kan ook opwarmen door de stijgende atmosferische temperatuur of wordt bewaard in een afgesloten ruimte of de openingen worden bedekt door andere materialen of voorwerpen. Met het oog op optimale prestaties en de veiligheid van uw laptop of notebook te garanderen, is het raadzaam dat u controleren op de temperatuur waarbij de laptop functioneert en neem corrigerende maatregelen als deze te hoog is.

Hoe maak je een laptop temperatuur te vinden. Programma om de temperatuur te controleren.
Hoe maak je een laptop temperatuur te vinden. Programma om de temperatuur te controleren.

Om te leren hoe om uit te vinden laptop temperaturen, lees de onderstaande stappen.

Stap 1

Programma om de temperatuur te controleren. De meeste laptop machines hebben een ingebouwde sensor die de temperatuur van de processor en harde schijven tracks. Om deze sensor om de temperatuur metingen te rapporteren, moet u downloaden en installeren van een gratis software-applicatie bekend als "MobileMeter". Als je eenmaal hebt gedownload het zip-bestand, unzip en voer het uit te voeren opdracht om de software te installeren. Een pop-up scherm toont de huidige processor en de harde schijf temperaturen, samen met de snelheid van de processor en de batterij status.

Stap 2

Wat doet de temperatuur metingen laten? Er is geen vast getal dat een goede of slechte temperatuur geeft voor uw laptop. Op basis van het model, merk, processor-capaciteit en de werklast van de laptop is normaal onderworpen aan, dan kunt u komen tot een benadering over de vraag of uw machine op een hoge temperatuur of niet. Hoewel het begrijpelijk is dat de temperatuur hoger zal zijn wanneer de processor loopt zware lasten, het is storend wanneer de laptop draait basic normale toepassingen of in rust is. Let op de temperatuur-monitor zodra het beweegt meer dan 80 graden en nemen onmiddellijke maatregelen om het af te koelen. Zodra de temperatuur is gestegen boven de 90, zal de uitvoering worden traag, of zullen er willekeurige herstart of de laptop schakelt zichzelf uit.

Stap 3

Wat doet de temperatuur metingen laten? Het houden van uw laptop 'cool'.
Wat doet de temperatuur metingen laten? Het houden van uw laptop 'cool'.

Het houden van uw laptop 'cool'. Omdat de ruimte is op een premie in een laptop, is er geen voorziening voor extra fans als er zouden zijn in een desktop. Ventilatieopeningen, waardoor overtollige warmte wordt afgevoerd, kan worden gevestigd op een bijwerking van de laptop, met inbegrip van de bodem. Wat u moet doen, om een ​​mogelijke kernsmelting te vermijden, is om ervoor te zorgen dat er niets in de weg staat van, of het blokkeren van de ventilatieopeningen, geen zware lasten, zoals boeken of bestanden worden bewaard op de laptop, de zijkanten niet belemmerd met een objecten en er voldoende ruimte tussen de basis van de laptop en het oppervlak waarop het rust zijn. Stel de laptop niet te houden in gesloten en besloten ruimten; nooit doek materiaal bewaren, zoals handdoeken, dekens, enz. onder de laptop oppervlak als deze verhaasten het verwarmingsproces. De ruimte waarin de laptop wordt gehouden moeten ook voldoende koel, vooral tijdens hete zomers, wanneer zowel u als de laptop kan zweten! Plaats randapparatuur zoals externe harde schijven, grote USB-apparaten, enz., voor zover mogelijk weg van de laptop, kan verdringing apparaten ook leiden tot een toename van de temperatuur.


Volg de eenvoudige stappen hierboven vermelde om uit te vinden hoe heet je laptop is en de nodige stappen ondernemen als nodig is om de temperatuur omlaag te brengen.