O2e

Hoe maak je een radio kopen


Als u geweest bent op zoek naar pick-up een radio, hetzij voor uw eigen luisterplezier of als cadeau voor iemand, het helpt om te weten over de verschillende soorten radio's die beschikbaar zijn, wat zijn de verschillende merken en functies die u kunt kiezen uit en waar u kunt kopen deze radio's. Voor een aantal handige details en het kopen van tips, lees de rest van dit artikel.

Stap 1

Soorten radio's. Er zijn verschillende soorten radio's, van waaruit u een keuze kunt maken. Om u een korte sampling - er zijn een klokradio, draagbare radio's en DAB digitale radio's, waar DAB staat voor Digital Audio Broadcasting.

Stap 2

Hoe maak je een radio kopen. Soorten radio's.
Hoe maak je een radio kopen. Soorten radio's.

Klokradio. Deze draadloze functies met een tweeledig doel - het is een radio en een wekker. Stel het alarm in de tijd die je wilt wakker te worden op, stem het af op je favoriete radiozender, en op de afgesproken tijd, wordt u wakker met soundbites van uw gekozen station. Variaties op een klokradio zijn CD's, waar muziek uit je collectie cd's, sommige modellen kunt u vinden en in middengolf (MW) en lange golf (LW), in aanvulling op de standaard FM-zenders af te stemmen.

Stap 3

Draagbare radio's. Geen verdere uitleg nodig mocht zijn, de term zegt het al! Neem een ​​draagbare radio met u waar u ook gaat, zal het werken op AC-netvoeding, batterijen, zelfs exotische energiebronnen zoals zonne-energie! Draagbare radio's zijn er in verschillende maten, vormen en met accessoires zoals stereo hoofdtelefoon, ze spelen zo luid als u dat wilt.

Stap 4

DAB radio's. Digital Audio Broadcasting is de nieuwste in de radio-technologie, hebben vele radiostations over de hele wereld al over naar DAB en velen blijven worden toegevoegd aan het roster, zelfs als we spreken. Digitale radio maakt gebruik van digitale signalen uit te zenden gegevens in meerdere groepen. Deze groepen, die bekend staat als multiplexen, bestaan ​​uit verschillende stations alle verzonden in een ingestelde frequentie. DAB-decoders worden gebruikt om te decoderen en afspelen van deze meerdere groepen van stations. De vele voordelen van het kopen van een DAB-radio zijn: geluidskwaliteit die vrij is van statische of andere verstoringen, een uitgebreide selectie van zenders om uit te kiezen, visuele displays die eenvoudig te zoeken in te schakelen voor stations en geven meer informatie over de stations en frequenties in vergelijking met analoge radio's.

Stap 5

Stap 1. Klokradio.
Stap 1. Klokradio.

Prijsvergelijking. Radio detailhandel voor zo min 5€ tot zo hoog als 375€ afhankelijk van het merk, model en type van de radio. Accessoires zoals een hoofdtelefoon, batterijen, etc, al dan niet inbegrepen. Toonaangevende merken detailhandel radio's zijn Sony, Philips, Hitachi, Bush, Panasonic en Roberts onder anderen.


Het internet is een van de beste middelen om alle informatie die u nodig hebt om het even welk type van de radio te kopen te vinden. Kopen gidsen komen met informatie over type, model, prijs en merken, met gemakkelijke toegang tot winkels ook. Blader door de verschillende sites die informatie te verstrekken en maak uw keuze uit de verschillende merken en modellen die beschikbaar zijn.