O2e

Hoe maak je een satelliet - tv schotel te installeren

Een satelliet-tv schotel krijgt signalen van satellieten die satelliet televisie uitgezonden. De schotel ontvangt de signalen van de satelliet uitzending, dan stuurt de signalen naar de ontvanger, die deze omzet in de audiovisuele beelden die worden weergegeven op het televisiescherm. Met een satelliet-tv, krijg je meer kanalen in vergelijking met kabel-tv-abonnementen. In tegenstelling tot vroeger, een moderne satelliet-tv schotel is veelzijdiger en gemakkelijker te installeren. Ze zijn niet langer te groot en niet te veel ruimte in beslag.

U kunt kiezen uit zo veel satelliet-tv pakket biedt deze dagen, maar de aard van de schotelantenne is meestal afhankelijk van het pakket dat u kiest. Sommige abonnementen geleverd met een gratis schotel en hebben meestal schotelantenne installatie als onderdeel van het pakket u voor betaalt. In gevallen waarin het niet is opgenomen, echter, moet u overwegen het inhuren van een professional om de schotel te installeren. De baan is relatief eenvoudig voor een professionele en zal niet veel tijd, tenzij je wilt doen het zelf en de handenarbeid en berekening uit te voeren. Als u het te installeren in een appartement of gehuurd gebouw, kan het nodig zijn de Home Owners Association voorafgaand op de hoogte te bevestigen van uw toestel op uw locatie.

Hoe maak je een satelliet - tv schotel te installeren. Selecteer de locatie voor uw schotelantenne.
Hoe maak je een satelliet - tv schotel te installeren. Selecteer de locatie voor uw schotelantenne.

Wanneer u allemaal zijn ingesteld om het werk zelf te doen, nota te nemen van het volgende.

  1. Selecteer de locatie voor uw schotelantenne. De beste locatie zou zijn in de buurt van uw TV-toestel, maar niet binnenshuis. U moet uw satelliet monteren waar het wijst naar het zuiden als je ten noorden van de evenaar, of in de richting van het noorden als je ten zuiden van de evenaar. Bij het opzetten van uw satellietschotel, zorg ervoor dat het wordt geplaatst waar geen belemmering van bomen, andere gebouwen, of elektrische lijnen en waar het gemakkelijk is om opnieuw aan te passen en te onderhouden. Bij het monteren van het op een dak, moet goed worden gedraaid wanneer het dak schuin.
  2. Stel de coördinaten. Dit is een trial and error taak zoals u wellicht aanpassen van de schaal omhoog of omlaag, om de juiste azimut en elevatie in te stellen. Azimut en elevatie zijn hoeken die de positie van een object in de lucht evenredig is aan een specifieke waarneming definiëren. Azimuth hoek is een patroon door het draaien van uw schotel langs de verticale as, terwijl elevatiehoek is tussen de wijzen richting van uw schotel en het horizontaal oppervlak. Een kompas zal erg handig zijn om de azimut overeenkomen met de graden die nodig tijdens het bewaken van uw ontvanger signaal.
  3. Stel het signaal en fine-tunen. Zorg ervoor dat u maximaliseren van het signaal in het geval van regen of sterke wind, kan dat invloed hebben op de signaalsterkte. Stel uw gerecht indien nodig door het langzaam te draaien opzij totdat u de maximale signaalsterkte. Wanneer u het signaal optimaal, vergrendelt u de azimut en elevatie bouten.
  4. Controleer uw televisie. Wijzig de basisinstellingen voor uw satelliet-ontvanger om optimaal te profiteren van uw satelliet-tv schotel te nemen. Raadpleeg de handleiding voor verdere richtsnoeren voor de oprichting ervan of voor eventuele aanpassingen.

Naast het waarborgen van de job correct is gedaan, het voordeel van het inhuren van een professional om de installatie van uw satelliet-tv schotel doen, is dat de meeste garanties op satelliet-tv schotel systemen zijn alleen geldig wanneer het apparaat is professioneel geïnstalleerd. Daarom moet u dit voorafgaand houden rekening met de montage van uw schotel.