O2e

Hoe maak je een video memoires te creëren

Een fantastische mogelijkheid om herinneringen te bewaren voor toekomstige generaties is om een ​​video vertelt een verhaal over iemands leven te creëren. Een video memoires zoals het wordt genoemd, is een compilatie van video, foto's, verhalen, en andere audio-en visuele elementen. Het is meestal ongeveer iemands levensverhaal, familiegeschiedenis, een eerbetoon aan een individu, en dergelijke. Het behoudt geschiedenis voor vele jaren door het vastleggen van herinneringen en brengt ze weer tot leven. Overweeg de volgende punten als u van plan bent om een ​​video memoires te creëren.

  1. Identificeer je doel. Wat is het verhaal over gaat en wie is het vertellen? Is het over uw familiegeschiedenis of een eerbetoon aan een vriend die een enorme bijdrage aan de samenleving heeft gedaan? Zodra uw onderwerp is opgericht overwegen uw publiek. Wie wil je het verhaal vertellen? Is het voor de jongere generatie in uw familie of de lokale gemeenschap? Hoe lang is de duur van het eindproduct? Is het een 30-minuten durend interview of een documentaire voor de duur van een uur of twee? Het bepalen van je doel zal u helpen de juiste keuzes met betrekking tot de creatieve en technische aspecten van de video memoires te creëren.
  2. Schrijf een script. Maak een lijst met vragen die u wilt dekken. Betrek de familie of mensen die intiem met het onderwerp in het verhaal te vertellen. Kies open vragen die zeer beschrijvende opmerkingen over de kindertijd van het onderwerp, persoonlijkheid, inspiraties, prestaties, en dergelijke nodig. Markeer de grappigste, gelukkigste en de meest emotionele momenten van het leven van het onderwerp.
  3. Bereid uw materialen. U krijgt een digitale videocamera, microfoons, en verlichting nodig. Andere benodigdheden zijn lege dvd's, harde schijf ruimte om uw video te houden, software voor filmmontage, DVD's, Software, DVD-brander, en scanner voor de foto die u wilt nemen.
  4. Maak je klaar om de scene te schieten. Het instellen van uw opname-apparatuur en controleer of alles in orde is. Test de geluidskwaliteit, de lichten, en de achtergrond. Verwijder storende elementen op de achtergrond en een einde andere onnodige geluiden. Wanneer alles is ingesteld, start het interview.
  5. Bewerk de video. Na het schieten van de interview kunt u nu de video-overdracht naar uw computer. Monteer de clips volgens het verhaal structuur die je in gedachten hebt. Nemen de foto's en muziek in een passend tempo te corresponderen met het verhaal. Vergeet niet dat muziek een krachtig hulpmiddel dat het verhaal of de foto's die je laten zien kan verbeteren. Het kan een grote invloed emoties vandaar is het een van de essentiële dingen die je nodig hebt om goed te selecteren.
  6. Maak de DVD-video. Zodra u tevreden bent met het resultaat, een DVD formaat en branden op een dvd. Vergeet niet om een ​​back-up kopie van de film hebben.

Hoe maak je een video memoires te creëren. Identificeer je doel.
Hoe maak je een video memoires te creëren. Identificeer je doel.

Hoe uitgebreid de video memoires zal worden hangt af van de structuur van uw verhaal en het bewerken van opties die je hebt bij de hand. Toch zal deze stappen erg handig zijn als je herinneringen herbeleven en te koesteren voor de komende generaties.