O2e

Hoe maak je grafieken, diagrammen met behulp van Excel te creëren

Grafieken zijn imago illustraties van uw gegevens

Grafieken zijn imago illustraties van uw gegevens, en, zoals het oude gezegde luidt: "Een foto zegt meer dan duizend woorden". Een grafiek in een werkblad is voldoende om elke gegevens uit te leggen op het rapport. De presentator is gered van het uitleggen van de werkbladgegevens in zoveel duizend woorden. Met grafieken kunt u uw gegevens visueel te maken. U kunt een grafiek om de wijzigingen in uw gegevens in de tijd of hoe het delen van uw gegevens in elkaar passen als een geheel zien te creëren. Excel kunt eenvoudig je gegevens om te zetten in dynamische grafieken.

Tabellen en grafieken kunnen worden gemaakt met behulp van Excel.

Hoe maak je grafieken, diagrammen met behulp van Excel te creëren. Kies een diagramtype en variatie.
Hoe maak je grafieken, diagrammen met behulp van Excel te creëren. Kies een diagramtype en variatie.

  1. Open Excel en open een werkmap waarin om de gegevens op te halen.
  2. Voer de cijfers en het bereik te worden opgenomen. Neem geen rubriek titels.
  3. Kies een diagramtype en variatie. Er zijn verschillende soorten kaarten, zoals Pie, Bar, Line en Kolomdiagrammen. Staaf-en kolomdiagrammen vergelijken reeks data. Staafdiagrammen geven vergelijking tussen items, terwijl kolom grafieken kan een vergelijking in de tijd laten zien. Cirkeldiagrammen tonen de relatie van onderdelen tot een geheel. Gebied of Lijndiagrammen zijn best voor het tonen van het bedrag van de verandering in waarden in de tijd.
  4. Na het selecteren van het type Grafiek, klikt u op en greep de muisaanwijzer naar het diagramtype u met de gegevens in het geselecteerde zien. Klik op Volgende om meer opties te zien, klikt u op Voltooien en u zult uw volledige grafiek te zien.
  5. Voeg een grafiek titel en Axis titel aan uw diagram. Onder Gegevensreeks In, er zeker van zijn dat de rij is geselecteerd, en klik vervolgens op de knop Volgende. Klik in de Grafiektitel tekstvak en typ de titel. In de Astitel gebied klik op de categorie en typ wat je wilt zetten op de as. Klik vervolgens op de knop Voltooien.

Als u wilt Excel punt stoppen met de muisaanwijzer naar Bestand en kies Afsluiten. Dit is hoe snel een grafiek kan worden getekend met Excel.

Het maken van een grafiek die is een grafiek of tekening met behulp van de software Excel is niet zo moeilijk als sommige mensen denken. De bovenstaande stappen kan een niet-computer gebruiker begeleiden naar de relatie tussen de bedragen of getallen. Wanneer een bedrag wordt veranderd in de grafiek, de vorm van de grafiek of tekening ook veranderd. Grafieken worden gebruikt om gegevens weer te geven en hen meest gebruikte zijn lijnen, balken, kolommen en taart.

Grafieken zijn imago illustraties van uw gegevens. Voeg een grafiek titel en Axis titel aan uw diagram.
Grafieken zijn imago illustraties van uw gegevens. Voeg een grafiek titel en Axis titel aan uw diagram.

Grafieken kunnen worden gebruikt om vele soorten statistieken die niet beperkt zijn tot de eenvoudige soorten, zoals staaf-, lijn en cirkel of taart tonen. Feiten worden duidelijker en begrijpelijker. Een grafiek of diagram presenteert feiten in beeldvorm. Zij zijn diagrammen die de relatie statistische grootheden vertonen. Het is een van de eenvoudigste manieren te associëren nummers. Ze kunnen worden gebruikt om gegevens op een reflecterende geven van het type van een bepaald probleem of recente vooruitgang overwogen.

Grafieken in grafische vormen kunnen worden gecreëerd om welke type presentatie. Het is belangrijk om Excel spreadsheet leren voordat en grafieken kunnen worden bestudeerd.