O2e

Hoe om legaal downloaden van films

Downloaden van films voor gratis gebruik van peer-to-peer netwerken zoals Limewire, of BitTorrent wordt vaak gezien als illegaal, omdat deze inbreuk maken op het auteursrecht van de uitgever. Terwijl peer-to-peer-bedrijven geven meestal een juridisch argument dat het kijken naar films gratis geen schending van het auteursrecht, heeft de filmindustrie is bekend dat opmerkelijke gebruikers van deze file-sharing websites procederen. Deze mensen zijn gebruikers die willens en wetens illegaal downloaden van films, en zelfs gebruikers die niet beschikken over een idee van film downloads (meeste van de tijd, deze gebruikers 'netwerken waren waarschijnlijk ongedekte, en buren die hun middelen om bestanden te downloaden).

Toch zijn er een handvol van online diensten waarmee gebruikers films gratis te downloaden. Om juridische problemen-die komen vaak met hoge kosten en te voorkomen dat de kosten-je moet weten wat een legale en illegale, zoals gedefinieerd door de wet.

  • Gebruik websites die partnerschappen opgericht met filmstudio's. Of bezoek filmstudio websites zelf, zoals sony.com en paramount.com . Deze studio's bieden soms digitale downloads voor gratis, maar deze zijn meestal aanhangers en sneak peeks. U vindt er ook juridische inhoud van studio-kanalen op YouTube, Yahoo! en MySpace. De meeste van de tijd, worden deze ondersteund door reclame, en de meeste zijn geo-located, zodat u kunt alleen toegang krijgen tot de video's uit bepaalde landen.
  • Gebruik uw mediaspeler om films te kijken. De Apple iPod ondersteunt video afspelen op veel van zijn modellen, zoals de Classic, de iPod Touch en de vorige Nano. U kunt films downloaden van iTunes voor een kleine vergoeding, en deze zullen gewoonlijk worden afgespeeld zowel op uw computer en op uw iPod.
  • Join video sites zoals Netflix , die legale downloads van films en tv-shows door te laten streaming of downloads. De website is voorzien van een 10€ 0,99 per maand abonnement, dat wel. Wat zo mooi is dat u ook dvd's te krijgen via e-mail voor een extra 5€ per maand. U kunt Netflix inhoud ook streamen op uw DVR of Apple TV, of een ondersteunende game console, zoals de Xbox 360, Wii en PS3.
  • Kijk voor onafhankelijke producenten. Sommige indie filmproducenten en regisseurs zal hun films op het internet voordat deze worden verkocht aan studio's voor bredere theater distributie. Een dergelijke wordt beschouwd als een mond-tot mond marketing activiteit, en sommige films waren eigenlijk succesvol vanwege dit. Enkele sprekende voorbeelden zijn Paranormal Activity 2009's en 1999's Blair Witch Project.
  • Neem contact op met de Motion Picture Association of Europe (MPAA) op mpaa.org als u zich zorgen maakt over het auteursrecht. Terwijl de vereniging stelt dat het delen van video van auteursrechtelijk beschermd materiaal is illegaal, er stappen worden gezet om verschillende business modellen die delen van content winstgevend als verhandelbare zal laten nemen. Toch huidige stand van de MPAA is vrij strikt met de handhaving van wetten op het auteursrecht.


Hoe om legaal downloaden van films. Gebruik websites die partnerschappen opgericht met filmstudio's.
Hoe om legaal downloaden van films. Gebruik websites die partnerschappen opgericht met filmstudio's.

Merk op dat illegaal downloaden van video's zal een straf oplopen onder de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) van 1998. Overtreders worden meestal bestraft op basis van het aantal overtredingen en de eigenzinnigheid van het doen van de wet. Vermijd daarom het downloaden van films illegaal, en vasthouden aan legale download methoden zoals Netflix, studio websites en iTunes.