O2e

Hoe om mappen te organiseren op uw computer

'Directories' is gewoon een andere naam voor 'mappen'. Zo bestanden zijn georganiseerd in een personal computer. Meestal als je een programma installeert, zal Windows u de mogelijkheid om te kiezen welke map dat programma moet worden geïnstalleerd geven. Maar de standaard optie is altijd de map Program Files, die wordt geleverd bij elke Windows-besturingssysteem. Een ander type map Windows standaard is de ene naam Mijn documenten en dit is waar de meeste data bestanden kunnen worden opgeslagen.

Hoe om mappen te organiseren op uw computer. Gebruik de eenvoudige technieken voor mappen.
Hoe om mappen te organiseren op uw computer. Gebruik de eenvoudige technieken voor mappen.

  1. Organiseer je denken als je een desktop rommelig met veel bestanden kunt u een van twee dingen concluderen:. A) de gebruiker niet weet hoe je een map te maken en te gebruiken, of b) de gebruiker is ongeorganiseerd. Tot uw bestanden en programma's op orde te houden, moet u wilt uw mappen te organiseren en dat betekent dat mensen een mentale stroomschema van mappen waar u gemakkelijk categoriseren en te scheiden van uw bestanden. Een andere analogie die kunnen helpen is om te denken van uw computer de harde schijf als een grote archiefkast. Elke lade is een systeem standaard map of schijf partitie en een ieder kan bevatten als vele andere sub-compartimenten als uw computergeheugen zal toestaan. Als je een duidelijk idee van hoe u uw computer bestanden te classificeren dan het organiseren van mappen zal een briesje.
  2. Gebruik de eenvoudige technieken voor mappen. Er zijn slechts een paar eenvoudige technische procedures die betrekking hebben op mappen. Naar een map binnen elke locatie te maken gewoon met de rechtermuisknop op een lege ruimte, wijs met de muis op 'Nieuw' in het menu dat verschijnt en vervolgens met de linkermuisknop op 'Map'. De standaard etiket van ieder nieuw aangemaakte map is 'Nieuwe map'. Om dit te wijzigen en geef het een juiste label verliet klik eenmaal op het etiket en het zal een tekstvak te worden waar u kunt elke naam die u wilt kunt typen. Als alternatief kunt u met de rechtermuisknop klikken op de nieuwe map en kies 'Naam wijzigen' in het menu dat verschijnt. U kunt mappen van de ene locatie naar de andere door sleep-neer te zetten, die gaat links te klikken op de map maar niet loslaten van de linkermuisknop en letterlijk deze naar de nieuwe locatie te slepen. U kunt ook gebruik maken van de pasta (Ctrl + V) methode knippen (Ctrl + X) en.
  3. Classificeren van uw bestanden naar type. Het is uiteindelijk aan jou en hoe u uw bestanden te scheiden die zal bepalen hoe uw mappen zal te organiseren. Het is over het algemeen een goed idee om al uw persoonlijke bestanden en uw werk aparte bestanden te houden. Het is ook veel makkelijker om te zoeken naar bestanden wanneer ze worden ingedeeld naar type. Afzonderlijke afbeeldingen, films, audio en documenten in hun eigen mappen. Map de standaard 'Mijn documenten' bevat reeds pre-set 'Mijn afbeeldingen', 'Mijn muziek' en 'mappen Mijn video's' die je zal helpen in dit opzicht.

    Als het gaat om bestanden die je download van het internet, zou het verstandig zijn om eerst te houden in een tussenliggende map voordat ze uiteindelijk het indienen in hun juiste locaties. Dit maakt het controleren op virussen veel gemakkelijker. Als je toevallig een van de vele gebruikers op dezelfde computer zijn, wilt u misschien uw eigen root directory of hoofdmap label met uw naam om uw bestanden gescheiden van die van andere gebruikers te houden creëren. Het is ook best om gegevensbestanden te scheiden van de installatie en andere uitvoerbare software.

Als je niet bewust over waar je blijft programma's geïnstalleerd en bestanden die zijn opgeslagen, kun je uiteindelijk verspillen veel tijd aan het zoeken in plaats van het werken aan die toepassingen en bestanden. Zo efficiënt als een computer kan zijn, veel van zijn nut nog steeds afhankelijk is van de persoon die het.