O2e

Hoe om nep postwissel oplichting spotten op craigslist

Craigslist is een geweldig hulpmiddel voor het verkopen van uw ongewenste items. Het verbindt u met afnemers in uw gemeenschap en over de hele wereld. Maar er is een opkomende trend met Craigslist dat dieven betalen voor artikelen met vals geld orders heeft. Niet alleen verliest u uw item, maar je hoeft niet voor betaald en je kunt niet het opsporen van de dader! Wees een slimme Craigslist gebruiker en weet hoe je een nep postwissel scam te spotten.

Stap 1

Kennis te nemen van mensen die bereid zijn om meer te betalen. Zodra u uw items plaatsen op Craigslist, zult u waarschijnlijk een paar reacties meteen. Onkruid uit onbetrouwbare kopers of potentiële oplichters door het negeren van iedereen die bereid is om meer te betalen dan u vragen om uw item. Het is een dode giveaway dat dit niet een legit koper.

Stap 2

Hoe om nep postwissel oplichting spotten op craigslist. Kennis te nemen van mensen die bereid zijn om meer te betalen.
Hoe om nep postwissel oplichting spotten op craigslist. Kennis te nemen van mensen die bereid zijn om meer te betalen.

Probeer de communicatie met de koper. Als u niet zeker weet of om onkruid uit een persoon op uw vermoedens alleen, komen overeen met de geïnteresseerde koper om een gevoel voor hem te krijgen. Mensen die vals geld om oplichting te gebruiken op Craigslist kan overal in de wereld leven. Dus een grote aanwijzing dat uw belangstellende koper kan een oplichter te zijn is hoe hij communiceert met je. Als zijn geschreven speech is verschrikkelijk, en vol met grammaticale en spelfouten, neem de hint dat deze man probeert om een ​​snelle een op trek je van sommige vreemd land.

Stap 3

Laat uw emoties over te nemen. Vermijd om 'gehad' op Craigslist door het houden van je emoties onder controle. Mensen die willen uw item te verwerven gratis door het gebruik van een nep postwissel zal gebruik maken van elke tactiek ze kunnen om dit te doen. Val niet voor sappig persoonlijke verhalen van nood, lang verloren happy endings ("Ik heb eindelijk het laatste stukje aan mijn verzameling"), of andere verhalen die drinken in je hart en gooi je gevoel van redeneren aan de kant van de weg. Behandel uw Craigslist verkopen als een zakelijke transactie, periode.

Stap 4

Houd uw persoonlijke gegevens voor jezelf. Een andere techniek voor het vermijden van de nep postwissel scam is niet het geven van uw persoonlijke gegevens (telefoonnummer, adres, enz.) Blijf anoniem. Als je kunt, vraag dan naar het item moet worden betaald voor via PayPal, een beveiligde online betaling website. Alles wat je nodig hebt om aan de koper is uw e-mailadres gekoppeld aan uw PayPal-rekening. U moet een account voor deze site, maar het garandeert een vlotte financiële transacties. Geen vals geld zijn toegestaan

Stap 5

Probeer de communicatie met de koper. Laat uw emoties over te nemen.
Probeer de communicatie met de koper. Laat uw emoties over te nemen.

Neem voorzorgsmaatregelen. Als u absoluut moet een postwissel voor een item dat u verkopen op Craigslist, het niet accepteren tegen de nominale waarde te accepteren. Inspecteren. Uw kansen op het feit dat het echt beter zijn als het afkomstig is van een grotere financiële organisatie, zoals een bank of Western Union. Vals geld bestellingen worden vaak gedrukt door bedrijven je nog nooit hebt gehoord van. Zodra u de postwissel geïnspecteerd, neem het mee naar uw bank en hebben ze er het over. Vraag uw bank om te controleren of de postwissel authentiek is. En dan wachten tot het geld op uw rekening te verwijderen voordat u het item naar de koper. Je kunt niet te veilig als het gaat om het aanvaarden postwissels. Het is een noodzakelijke stap om te nemen om te voorkomen dat het slachtoffer te worden van een nep postwissel scam op Craigslist.