O2e

Hoe om schimmel te reinigen op een camera lens

Als u nog niet gebruikt uw camera al geruime tijd en het is niet goed opgeslagen, is het zeer waarschijnlijk dat schimmel is gegroeid op de camera lens. Zelfs de geringste hoeveelheid vocht in de opslagruimte waar uw camera wordt bewaard kan leiden tot schimmelvorming te ontwikkelen. U kunt eenvoudig herkennen dit als je kijkt door de lens van de camera. Je ziet meestal een aantal mooie spinachtige haren in een hoek van de camera leent. Of u kunt dat uw camera lens zijn vrij bewolkt vinden ondanks het feit dat veegde de lens te reinigen met lens papier of lensdoekje. Er zijn manieren om de mal te reinigen op een camera lens, dus je hoeft niet in paniek te raken. Neem een ​​kijkje op de onderstaande stappen.

Hoe om schimmel te reinigen op een camera lens. Neem je camera handleiding.
Hoe om schimmel te reinigen op een camera lens. Neem je camera handleiding.

  • Neem je camera handleiding. U moet dit weten hoe je de lenzen van de camera uit elkaar te halen. Werken in een gebied waar sprake is van sterke licht en stevige tafel. Bekleed de tafel met een rubberen mat of dikke handdoek. Afgezien van de precisie schroevendraaiers, zoals die gebruikt worden door een juwelier om de camera lens uit elkaar te halen moet je ook een middelgrote tot grote vergrootglas op de aanslag. Je moet ook een steeksleutel, rubber lensring remover en filter ring tool. U zult ook moeten pincet, reinigingsdoekje of de lens papier en wattenstaafjes. Als u niet beschikt over een reparatie handleiding op zoek naar een kopie op het web voor uw specifieke camera merk en model.
  • De meeste schimmels op cameralenzen op de binnenzijde van de lenscilinder daarom is het noodzakelijk om de lens uit elkaar te halen. Goed Volg de instructies en leg de onderdelen in de volgorde waarin u ze opstijgen. Dit zal dezelfde volgorde te volgen wanneer u monteer de lens.
  • Als je eenmaal hebt gekregen om de cameralens, gebruik het vergrootglas om te bepalen waar de mal begonnen. Plaats de lens in de voorkant van je op de handdoek langs de tafel. Pas op dat u deze laat vallen.
  • Meng een gelijke hoeveelheid ammonia en waterstofperoxide. Je hoeft alleen maar een beetje van het mengsel, zodat een betere mix van een kleine partij als deze oplossing is niet bedoeld om te worden bewaard. Ongeveer een eetlepel van huishoudelijke ammoniak gemengd met een eetlepel van waterstofperoxide zal genoeg zijn.
  • Doop een wattenstaafje in de oplossing en met de hulp van het vergrootglas, veeg het gebied waar de schimmel groeit. Veeg de lens en de lens metalen frame zorgen elke bit van matrijs verwijderd. Dompel een nieuw wattenstaafje in de oplossing als u doorgaat met de lens schoon te maken. Nadat de mal verwijderd is, toe te passen oplossing over de gehele lens, bovenste en onderste dat de gehele lens de reinigingsbehandeling ontvangt. Breng wat kracht bij het reinigen van het metalen frame. Voor moeilijk bereikbare plaatsen, zoals waar de randen van de lens en het metalen frame te voldoen te bereiken, gebruik dan een stuk van zachte katoenen doek gedrenkt in de oplossing en plak hem op het einde van de tandenstoker. Herhaal dit proces zo lang als nodig om alle sporen van de schimmel te verwijderen.
  • Spoel de ammoniak en waterstofperoxide oplossing van de lens met een lens reiniger of met gewoon water. Laat je vingers over de lens oppervlak aan om eventuele resten te verwijderen en zo nodig herhalen. U kunt ook gebruik maken van een zeer milde zeep, zoals Ivory gevolgd met gewoon water. Gebruik een niet-pluizende microfiber doekje of een lensdoekje om de lens en het metalen frame droog te vegen. Monteer de lens omkeren van de volgorde van de stages en breng deze opnieuw aan uw camera.

Veeg de camera met een zachte doek nadat u het gebruikt

Veeg de camera met een zachte doek nadat u het gebruikt. Hiermee verwijdert u het oppervlak stof en vuil en olie van uw handen en gezicht. Plaats een of twee zakjes van silica gel in je camera tas voordat u uw camera. Deze wordt eventueel vocht dat aanwezig kan zijn wanneer de camera wordt opgeslagen in een vochtige ruimte.