O2e

Hoe om schoon te maken harde schijf van een computer

Uw harde schijf is de opslag voor alles wat je op de computer gebruiken

Uw harde schijf is de opslag voor alles wat je op de computer te gebruiken. Het slaat uw programma's, documenten, notities, video's, muziek, software-updates en nog veel meer. Na enige tijd zult u er niet veel vrije ruimte op uw harde schijf. Dit kan uw computer vertragen. Je moet misschien een beetje schoonmaak te doen op uw harde schijf en kan nodig zijn om schoon te maken die onnodige bestanden tot het eten van veel van het geheugen van de harde schijf.

Hier zijn enkele manieren om schoon te maken en ruimte vrij te maken op uw harde schijf.

Hoe om schoon te maken harde schijf van een computer. Voer het hulpprogramma Schijfopruiming.
Hoe om schoon te maken harde schijf van een computer. Voer het hulpprogramma Schijfopruiming.

Voer het hulpprogramma Schijfopruiming. Ga naar Start en klik op Deze computer. Aan het venster Deze computer met de rechtermuisknop op de C:-schijf en selecteer Eigenschappen aan de onderkant. Aan het venster Eigenschappen, klikt u op de knop Schijfopruiming. Dit zal Temporary Internet Files, Gedownloade programmabestanden, en tijdelijke bestanden te verwijderen. U kunt kiezen uit de lijst met opties welke te ruimen. Hoewel dit niet zal vrijmaken een aanzienlijke hoeveelheid ruimte, het doet basisreiniging.

De vuilnisbak buiten zetten in de prullenbak. Controleer uw Prullenbak en zorg ervoor dat leeg uit uw verwijderde bestanden. Hoewel je misschien enkele bestanden hebt verwijderd op de computer, het gaat rechtstreeks naar de Prullenbak te wachten voor u om te beslissen of je echt ze niet meer nodig hebt of kan nodig zijn om later te herstellen. Als je eenmaal hebt besloten op de verwijderde bestanden die u niet nodig hebt, selecteren en klik op Leeg de Prullenbak optie aan de linkerkant van het venster. Dit zal permanent uw verwijderde bestanden te verwijderen van uw computer.

Zet bestanden die u niet direct nodig hebt op een cd. Ga door je harde schijf en zoek naar bestanden die u niet hebt geopend in een tijdje en verplaats ze naar een cd. Er zijn altijd documenten of bestanden op onze computer, dat we niet regelmatig gebruikt. Foto's, video's, muziekbestanden, gebruikt zo veel ruimte op de harde schijf die u wilt overbrengen naar een cd voor later gebruik.

Gaan over uw programma's en verwijder de degene die je niet nodig hebt. Je mag oude programma's op uw computer die u niet hebt gebruikt voor enige tijd en kan niet zonder. Ga naar het menu Start en klik op Configuratiescherm. Selecteer Add or Remove Programs en kijk over elk geïnstalleerd programma en beslissen welke te verwijderen. Zodra u de degene die je niet nodig hebt selecteer het en klik op Verwijderen hebt gevonden. Deze programma's zullen worden verwijderd van uw computer.

Uw harde schijf is de opslag voor alles wat je op de computer gebruiken. De vuilnisbak buiten zetten in de prullenbak.
Uw harde schijf is de opslag voor alles wat je op de computer gebruiken. De vuilnisbak buiten zetten in de prullenbak.

Dit zijn een aantal stappen om het schoonmaken van uw harde schijf en ruimte vrij te maken. Efficiëntie van uw computer zal veel baat hebben als uw computer goed wordt onderhouden en georganiseerd.

Snelle tip:

Sommige bestanden kunnen mogelijk niet nodig om zich op uw harde schijf, zodat ze opslaan op cd's of dvd's voor grotere bestanden.

Handige link:
Disk Cleanup Utility
(Http://www.theeldergeek.com/disk_cleanup_utility.htm)