O2e

Hoe om te bepalen of een videokaart moet worden vervangen

De videokaart

De videokaart, meestal aangeduid als video-adapter of grafische kaart, is een soort uitbreidingskaart die u gebruikt op een computer om beelden weer te geven op een monitor. Video kaarten bieden een verscheidenheid aan add-on functies zoals versnelde rendering of video-opname. Computers altijd gebruik maken van de videokaart wanneer u zet het apparaat aan, zodat de mogelijkheid van uitputting van deze uitbreidingskaart is vrij hoog. De volgende bespreekt een aantal stappen voor probleemoplossing u hoeft te doen om te bepalen of uw videokaart moet worden vervangen.

Hoe om te bepalen of een videokaart moet worden vervangen. Let op als de weergave van afbeeldingen op uw computer plotseling traag.
Hoe om te bepalen of een videokaart moet worden vervangen. Let op als de weergave van afbeeldingen op uw computer plotseling traag.

1. Let op als de weergave van afbeeldingen op uw computer plotseling traag Als een grafische kaart niet op jou, dit meestal zou worden tentoongesteld met inconsistente rendering prestaties;. Er zijn tijden dat het beelden uitstekend te maken, de volgende het vertraagt ​​op u . Doe een eenvoudige probleemoplossing door het spelen van een hoge resolutie video en onderzoeken als u zal voordoen langzaam rendering. Als u bent, gaat u verder met de volgende stap.

2. Werk de grafische kaart driver. Als u in de eerste stap die u merkt dat uw videokaart vertraagt, probeer dan eerst een update de chauffeurs. Als u onlangs een upgrade van de grafische driver, probeer dan terug te gaan naar het verleden driver als enkele problemen gemakkelijk kunnen worden opgelost door het doen van deze stap. Als bij toeval dat de video probleem niet is opgelost, gaat u verder met de volgende stap.

3. Controleer zeker of alle de koelventilatoren in de CPU toren correct werken. Oververhitting kan de oorzaak van de daling van de prestaties voor alle videokaarten zijn. Als er een CPU-ventilator niet goed werkt, verander het dan onmiddellijk naar een nieuwe om te voorkomen dat vermoeiend de grafische kaart als gevolg van de branden temperatuur in de toren.

Werk de grafische kaart driver. Controleer zeker of alle de koelventilatoren in de CPU toren correct werken.
Werk de grafische kaart driver. Controleer zeker of alle de koelventilatoren in de CPU toren correct werken.

4. Heeft een grondige controle op de videokaart zelf voor mogelijke materiële schade. Fysieke schade aan de kaart zal zeker een reden voor grafische kaarten om op te treden op. Als er schade is op de kaart, moet u deze vervangen door een nieuwe. Hier zijn de stappen om te bepalen of er een fysieke schade opgelopen aan de videokaart.

  • Schakel de computer uit en haal de stekker uit het stopcontact om elektrocutie te voorkomen
  • Open de CPU door het verwijderen van de schroeven waarmee de behuizing houdt
  • Trek de grafische kaart uit de sleuf te
  • Kijk naar de bus interface te zien of er een barst op het

Als het niet lijkt alsof er fysieke schade aan de bus-interface, voorzichtig terug plaatst u de kaart op de sleuf en plaats de CPU afdekking en schroeven op de toren.

Als je alles gedaan hebt de stappen voor probleemoplossing hierboven en nog steeds laag prestaties te krijgen van de grafische kaart, heb je geen andere keuze dan te vervangen door een nieuwe. Wanneer u een nieuwe videokaart te krijgen, zorg ervoor dat het de aard van de grafische kaart je moederbord ondersteunt past.