O2e

Hoe om te bepalen of malware op uw computer

Antivirusprogramma's en andere beveiligingssoftware zal vaak genoeg detecteren aanvallen en infecties en tonen u waarschuwingsberichten. Maar een antivirusprogramma dat 100% gegarandeerde bescherming biedt, is nog niet uitgevonden. Hoewel ze een grote hulp, zou het nog steeds een vergissing om volledig te vertrouwen op hen. Voor dat zeldzame en ongelukkige malware infectie, moet u op uw bekendheid bank met het systeem. U moet weten welke applicaties zijn geïnstalleerd, wat bestanden die zijn opgeslagen in welke directory en hoe de verschillende aspecten van uw besturingssysteem werk. Wanneer u een min of meer volledig beeld van wat moet uw computer de normale status zijn, je hebt een betere kans op detectie van op je eigen afwijkingen veroorzaakt door schadelijke software. Hier zijn de meest voorkomende signalen die u zullen helpen te bepalen of malware op uw computer.

Hoe om te bepalen of malware op uw computer. Kijk voor een plotselinge daling van de prestaties.
Hoe om te bepalen of malware op uw computer. Kijk voor een plotselinge daling van de prestaties.

1. Kijk voor een plotselinge daling van de prestaties. Schadelijke software zal ofwel van uw computer resources te vernietigen of stelen ze voor andere criminele bedoelingen. Deze handelingen zal resulteren in een merkbare vertraging of erger, het bevriezen van het systeem. Het kan moeilijk zijn om prestatieverlies door malware isoleren de symptomen zijn vergelijkbaar met die veroorzaakt door technische software en hardware. Dat is waarom het kennen van je setup binnen en van buiten is belangrijk. Bijvoorbeeld in Windows-computers, kunt u een kijkje nemen op de Task Manager en zien welke processen actief zijn. Als u bekend bent met de Windows-processen, kunt u vertellen welke niet thuishoren in het systeem en dus mogelijk malware.

2. Pas op voor onverklaarbare web-of netwerkverkeer. Backdoors of Trojaanse paarden zijn een soort van malware die is ontworpen om u uw systeem gedetecteerd. Vaak is het doel is om te stelen en te gebruiken van uw computer resources om spam te verspreiden of de infectie verder naar andere computers via het lokale netwerk of internet te verspreiden. Geen verkeer te worden registreren wanneer niemand het doen van werk of het gebruik van de netwerkverbinding. Als er nog steeds een deel van de uitgaande webverkeer gebeuren dan is dat waarschijnlijk malware die op uw middelen. Een andere indicatie is wanneer vreemde applicaties (software die u zeker bent dat u niet hebt geïnstalleerd en maken geen deel uit van het besturingssysteem) worden automatisch vraagt ​​verbinding met internet via het systeem firewall.

3. Monitor pop-ups en omleidingen. Malware zal vaak gebruik maken van de beveiliging van een web browser kwetsbaarheden. Dit is niet meer dan logisch want dit is de brug tussen uw computer en de rest van het World Wide Web. Je weet dat je besmet als tal van pop-ups plotseling komen opdagen of als de browser automatisch doorverwijst naar sites die u niet navigeren. Dergelijke malware worden 'kapers', omdat ze ontworstelen controle van de browser van je.

Pas op voor onverklaarbare web-of netwerkverkeer. Monitor pop-ups en omleidingen.
Pas op voor onverklaarbare web-of netwerkverkeer. Monitor pop-ups en omleidingen.

4. Let indirecte tekenen. Sommige malware zijn zo goed gemaakt, dat ze nauwelijks een spoor van hun aanwezigheid te tonen. Dus je moet ook op de uit te kijken voor indirecte tekenen. Sommige van deze kunnen verschillen in uw online account. Kleine opnames of aankopen die u weet dat je niet te maken. Ook u kan plotseling ontdekken dat je al vreemde e-mailberichten verzenden naar al uw contacten. Niet naïef feit buiten beschouwing laten van de gewone gebeurtenissen.

Office netwerken en home computers hebben dezelfde kans om slachtoffer van cybercriminelen. Dergelijke gewetenloze individuen zou zelfs de voorkeur aan de laatste aanval, omdat deze zijn vaak degenen met minder bescherming.