O2e

Hoe om te controleren of uw website of blog wordt geïndexeerd door Google

Een belangrijk onderdeel van het succes in bloggen is het verkeer

Een belangrijk onderdeel van het succes in bloggen is het verkeer. Zonder een solide lezerspubliek, kunt u het gevoel dat uw blog niet wordt de doelgroep te bereiken. Men kan zeggen dat ongeveer 50% tot 80% van het verkeer een blog is afkomstig van zoekopdrachten op relevante zoekwoorden. Het is daarom van essentieel belang dat je je blog geïndexeerd op de belangrijkste zoekmachines.

Omdat geïndexeerd op Google wordt nog belangrijker als je je blog loopt niet alleen voor persoonlijke doeleinden, maar voor zaken of voor marketing. Bijvoorbeeld, als je blog is bedoeld om je een gedachte leider in uw branche, wil je natuurlijk doorzoekbaar. Als uw blog is bedoeld om verkeer naar uw producten of diensten, dan moet je zichtbaar zijn.

Hoe om te controleren of uw website of blog wordt geïndexeerd door google. Op het zoekformulier of omnibox.
Hoe om te controleren of uw website of blog wordt geïndexeerd door google. Op het zoekformulier of omnibox.

Controleren of u zijn geïndexeerd door Google impliceert paar eenvoudige stappen. Dit vereist meestal de 'site:' modifier.

  • Open een webbrowser en ga naar Google.com. Als u gebruik maakt van Google Chrome, dan heb je niet nodig om de Google Website zelf te openen, zoals u kunt de zoekopdracht typen op de omnibox (de verenigde URL en zoekveld).
  • Op het zoekformulier of omnibox, moet u het trefwoord 'site:' typt en deze URL's. Zorg ervoor dat niet om een ​​spatie toe te voegen ertussen. Bijvoorbeeld, als je blog wordt genoemd myblog.com , moet u aan de site in te voeren: myblog.com .
  • De resultaten pagina verschijnt. Als uw website is geïndexeerd, ziet u een paar resultaten die zijn van uw blog domein of URL alleen.
  • Als uw site nog niet is geïndexeerd, krijgt u een bericht dat de zoekopdracht geen document of website aangepast worden.

De site: modifier is een krachtig hulpmiddel bij het uitvoeren van zoekopdrachten. Hiermee kunt u uw zoekopdracht beperken tot slechts een site. Daarnaast kan het worden gebruikt om te testen hoeveel pagina's of documenten opgenomen van een bepaald domein of subdomein.

Google meestal de index meerdere malen bijgewerkt in een week. Als het krijgen geïndexeerd door Google voor u belangrijk is, kunt u het proces te versnellen door middel van verschillende middelen.

  • Ten eerste kunt u opstelling een Google Webmaster hulpprogramma's account. Onder deze account, kunt u uploaden van een XML sitemap van uw blog. Op deze manier heeft Google een gemakkelijkere tijd het navigeren door uw site.
  • Ontvang uw blog waarnaar een populaire blog of van een goed geïndexeerde website. Dit kan onder meer sociale bookmarking diensten zoals Delicious.com, Digg.com en zelfs social networking sites zoals Twitter. Hoe meer links naar uw site, kan het gemakkelijker Google zien en de index van de inhoud.
  • Krijg je een account bij Google Analytics of Google AdSense. Ergens plaats de code op uw blog. Het moment dat je van Google code op uw blog, zal de crawlers beginnen met het lezen van uw site voor meer informatie.


Getting geïndexeerd door Google is een serieuze voorwaarde voor veel bloggers die draaien hun blogs voor professionele of commerciële behoeften. De 'site:' modifier is een grote hulp bij het bepalen of een blog wordt geïndexeerd, en zo ja, hoe intensief het wordt geïndexeerd. Terwijl indexering van nature komt een paar weken nadat een blog is gelanceerd, het maakt het makkelijker voor Google om u te vinden door actief te zijn in een goede koppeling buurten.