O2e

Hoe om te excelleren 's STAND.FOUT.YX functie te gebruiken

Met behulp van de Microsoft Excel-programma heeft zeker de levens van statistici, accountants en financiële functionarissen gemakkelijker. Berekeningen, formules en andere functies kunnen worden uitgevoerd door middel van dit programma in een handomdraai. Het enige wat je hoeft te doen is om uit te vinden de bepaalde syntaxis voor de specifieke functie die u wilt uitvoeren. Het kan niet gemakkelijk zijn ze te begrijpen op het eerste. Maar, als je gewoon de tijd nemen om echt te begrijpen en te absorberen deze functies, kan je gewoon jezelf het gebruik ervan in een mum van tijd. Een van de functies van het Excel programma is de STAND.FOUT.YX functie. Het kan de standaard of gemeenschappelijke fout met betrekking tot een voorspelde waarde y voor alle waarden x in een regressie berekening. In deze functie wordt de standaardfout gebruikt om de fout in de voorspellende waarde van y voor elke x-waarde te meten. Lees net op de onderstaande instructies om uit te vinden hoe u deze functie uit te voeren op uw Excel-programma.

 • Ken de syntaxis. De syntaxis voor de STAND.FOUT.YX functie is deze: STAND.FOUT.YX (y_values, x_values). In deze syntax zou de y_values ​​als bereik of matrix waarin de afhankelijke gegevenspunten die bekend bevat. De x_values, daarentegen, is het bereik of matrix die de onafhankelijke gegevenspunten die bekend bevat.
 • Gebruik referenties voor de y-en x-waarden. U mag gebruik maken van namen, matrices, nummer of andere referenties voor de y_values ​​en de x_values. U mag gebruik maken van teksten en andere logische waarden die in staat zijn om getallen te vertegenwoordigen, zolang je ze direct in te voeren met TRUE staat voor 1 en ONWAAR staat voor 0. Als er verwijzingen of arrays die geen logische waarden, cellen, of tekst hebben, mogen ze worden genegeerd.
 • Ken de fouten. Als de argumenten niet die cijfers of zijn duidelijk foutwaarden, dan moet je ook verwachten dat de STAND.FOUT.YX functie te beschikken over een foutwaarde geretourneerd als goed. Als uw y_values ​​en uw x_values ​​verschillen in het aantal of de hoeveelheid gegevens punten, wordt de STAND.FOUT.YX functie geeft u # N / A foutwaarde. De foutwaarde # DIV / 0, daarentegen, wordt gegeven als een argument leeg zijn of als ze dan drie punten.
 • Bereken STAND.FOUT.YX resultaten. U berekent de standaardfout met WORTEL ([SUM (E (y)-POWER (SOM (E (x) E (y)), 2) / SOM (E (x)] / (n-2)). In deze vergelijking of formule, de E (x) is het verschil van elke x en de gemiddelde waarden van x. Ondertussen E (y) zou het verschil van elk y en de gemiddelden van alle y-waarden. Het resulterende steekproefomvang zou worden n.
  Typ bijvoorbeeld de volgende waarden op het eerste een Excel spreadsheet 2 kolommen:

  Rij 1: y_values ​​en x_values;
  Rij 2: 5 en 4;
  Rij 3: 7 en 4;
  Rij 4: 8 en 5;
  Rij 5: 1 en 7;
  Rij 6: 9 en 11;
  Rij 7: 3 en 5;
  Rij 8: 2 en 6.


Dit zou betekenen dat STAND.FOUT.YX (A2: A8

Hoe om te excelleren 's stand.fout.yx functie te gebruiken. Gebruik referenties voor de y-en x-waarden.
Hoe om te excelleren 's stand.fout.yx functie te gebruiken. Gebruik referenties voor de y-en x-waarden.

Dit zou betekenen dat STAND.FOUT.YX (A2: A8, B2: B8) is geëvalueerd als 3,305719. Voor een meer uitgebreide kennis van de STAND.FOUT.YX functie, kunt u terecht op de website van Microsoft Excel. U kunt ook een bezoek brengen Excelfunctions als deze website geeft u een overzicht van alle Microsoft Excel-functies. Op deze website maakt u kennis met voorbeelden en andere begrippen in verband met de functies te zien.