O2e

Hoe om te schakelen naar bitmap modus in Adobe Fireworks

Adobe Fireworks is je ideale software als je nodig hebt om sterk geoptimaliseerde afbeeldingen gebruikt in web ontwikkeling. De expressieve afbeeldingen die zijn gemaakt met Adobe Fireworks kan ook gebruikt worden op vrijwel elk apparaat, zoals een smartphone. Het beschikt over design tools die gemakkelijk te gebruiken voor het maken en bewerken van bitmap-en vectorafbeeldingen. Zodra u klaar bent, het Adobe Fireworks optimaliseert de uiteindelijke uitvoer voor de gegeven schermresolutie.

Een bitmapafbeelding bestaat uit pixels die worden vergeleken met kleine tegels onderling verbonden zijn om het beeld te maken. Afbeeldingen uit pixels gemaakt zijn meestal foto's, gescande afbeeldingen en andere afbeeldingen gemaakt met behulp van een van de vele tekenprogramma's op de markt. Om te werken met deze, moet u overschakelen naar de bitmap modus in Adobe Fireworks. Met een scala aan bitmap tools, kunt u eenvoudig bewerken van uw gekozen bitmapafbeelding.

Hier zijn de stappen over te schakelen naar bitmap modus in Adobe Fireworks.

Hoe om te schakelen naar bitmap modus in adobe fireworks. Laad de software en beeld.
Hoe om te schakelen naar bitmap modus in adobe fireworks. Laad de software en beeld.

  • Laad de software en beeld. Begin uw sessie met Adobe Fireworks. Als je eenmaal op het hoofdscherm Adobe Fireworks scherm, opent u een bestaand document met uw bitmapafbeelding. Of u kunt een bitmapafbeelding importeren in een bestaand document of maak een nieuw Adobe Fireworks-document. Om dit te doen, klikt u op het menu Bestand, terwijl op het document en kies Importeren. Dit moet het openen van een dialoogvenster. Kies de bitmapafbeelding bestand via de Look in het drop-down lijst. Selecteer het bestand en klik op Openen. Zodra u de halve vierkante cursor te verplaatsen naar de plaats waar u wilt dat de bitmapafbeelding te verschijnen dan op deze locatie klik.
  • Open de bitmap modus toolbox. Selecteer de bitmap afbeelding die u wilt werken door te klikken op het twee keer. Dit brengt u naar de bitmap modus. U ziet de verschillende tools beschikbaar op de Adobe Fireworks toolbox. Let op dat als het document dat u opent bevat slechts een bitmapafbeelding, is er geen noodzaak om twee keer klikken op de afbeelding. Adobe Fireworks schakelt over naar bitmap modus automatisch.
  • Werk aan uw imago. Met behulp van de verschillende instrumenten in de gereedschapskist, begint het bewerken van uw afbeelding. Een aantal van de beschikbare instrumenten voor gebruik op uw bitmapafbeelding zijn: Marquee en ovaal gereedschap, lasso, toverstaf, Potlood en penseel, Rubber stempel, Tekengereedschappen, Kleur vervangen hulpmiddel en Bijwerking tools. Zodra u klaar bent met het maken of bewerken van de afbeelding, zorg ervoor om op te slaan voordat u de bitmap modus. U vindt een rode exit knop op de statusbalk aan de onderkant van het document. Wanneer u op deze knop klikt, zal Adobe Fireworks verlaten bitmap modus.
  • Opmerking over het maken van selecties: U kunt meer dan een keuze te maken tijdens het werken aan een bitmapafbeelding. Gebruik ofwel het gereedschap Toverstaf of de lasso in het toevoegen van andere selecties aan de huidige. Druk op de SHIFT-toets, zonder deze los te laten om selecties toe te voegen. Als u een selectie wilt verwijderen, gebruikt u de ALT-toets. Houd de knop ingedrukt terwijl u deze verwijdert selecties.


Als u wilt werken met een beeld dat sterk uitgewerkt in Adobe Fireworks, moet u overschakelen naar de bitmap modus. Dit is waar u kunt gebruik maken van diverse bitmap tools om te manipuleren en bewerken van uw imago. De nieuwste versie van Adobe Fireworks CS5 is. Als u al met een eerdere versie, kunt u eenvoudig upgraden naar de laatste een.