O2e

Hoe om tekst rond een object in PageMaker

Adobe PageMaker is een handige desktop publishing-programma dat u kunt gebruiken om het ontwerp en lay-out alle documenten voor print of web publicatin. In dit artikel zullen we ook bekijken hoe u tekst rond een object in PageMaker.

  • Plaats een object op de PageMaker-document. Ga naar de pagina waar u het object in te voegen, maar nog niet te selecteren niets op de pagina. Klik op gereedschap van de 'Pointer' uit het Tools palet en plaats deze op de pagina. Ga naar 'Bestand' in de menubalk en selecteer 'Place'. Er verschijnt een venster waarin u de afbeelding die u wilt gebruiken te vinden. Klik op 'Open' en het beeld wordt weergegeven op de pagina. Sleep de formaatgrepen rond het beeld als je wilt om het te verkleinen. Als u de afbeelding wilt verplaatsen, sleept u het naar een bepaalde positie op de pagina.
  • Trek de tekstomloop dialoogvenster. Selecteer het object door erop te klikken keer, ga naar 'Element' in de menubalk en selecteer 'Tekstomloop' in de vervolgkeuzelijst. De Tekstomloop dialoogvenster verschijnt op het scherm.
  • Kies de tekstomloop optie voor het object Er zijn vijf Tekstomloop opties beschikbaar zijn, te weten:. Wrap tekst door de afbeelding, wrap tekst rond, stroom tekst boven, flow tekst boven en onder en flow tekst rond. Klik op het pictogram van de Tekstomloop optie die u wilt.
  • Specificeer de hoeveelheid ruimte van de tekst om het object. In de Tekstomloop dialoogvenster is er een sectie met de naam 'Standoff' zijn. Standoff is de ruimte aanwezig tussen de tekst en het object. U kunt de hoeveelheid ruimte, of u kunt altijd kiezen voor de standaard waarde. Ook is er een optie genaamd 'Tekstomloop op dezelfde laag Alleen' die u kunt selecteren als u niet wilt dat andere lagen op dezelfde tekst wrap instellingen te gebruiken. Klik op 'OK' als u klaar bent met het selecteren van de opties voor tekstomloop.
  • Maak aanpassingen aan de ruimte tussen de tekst en het object. Als u niet tevreden bent met de hoeveelheid ruimte tussen de tekst en het object, kunt u altijd trek de Tekstomloop dialoogvenster door te gaan naar de 'Element' menu en te kiezen voor 'Tekst Wrap 'om de Standoff waarden te wijzigen. Als alternatief kunt u ook klikken en slepen op de stippellijnen totdat u tevreden bent met de tekst verpakking en de ruimte ertussen.

Hoe om tekst rond een object in pagemaker. Plaats een object op de pagemaker-document.
Hoe om tekst rond een object in pagemaker. Plaats een object op de pagemaker-document.

Afbeeldingen toevoegen aan de publicatie documenten maken het interessant en uniek. Tekstterugloop is een techniek die nog zal u toelaten om voorwerpen op het document, zonder beperking van de positionering van de tekst, die ook een belangrijk element van het document.