O2e

Hoe om vergoedingen te bepalen voor de toegang tot een product of website

Prijzen voor producten en website toegang vergoedingen moeten eerlijk en concurrerend met dezelfde aanbiedingen in de markt, of anders zullen ze niet verkopen aan zijn. De volgende zijn een paar tips die u kunnen helpen bepalen hoe vergoedingen toekennen voor de toegang tot een product of een website.

Hoe om vergoedingen te bepalen voor de toegang tot een product of website. Bepaal je eigen vergoeding op basis van de prijzen van uw concurrenten.
Hoe om vergoedingen te bepalen voor de toegang tot een product of website. Bepaal je eigen vergoeding op basis van de prijzen van uw concurrenten.

Bepaal je eigen vergoeding op basis van de prijzen van uw concurrenten.
Ga naar uw plaatselijke warenhuis of kijk online naar de vergoedingen door uw concurrenten aangewezen met hun producten en / of diensten te zien. Kennis te nemen van de prijsverschillen in termen van kwantiteit als je zal het aanbieden van producten in verschillende grootte varieert ook. Dit is een goed referentiepunt voor u om de vergoedingen die u kunt toepassen om uw eigen producten te bepalen.

Factor in de kosten die u hebt gemaakt om het product te produceren.
Neem nota van de gemaakte kosten voor de productie, zoals de grondstoffen, de arbeidsmarkt, waaronder ook het salaris voor gewerkte uren, nutsbedrijven, huur-en andere overheadkosten. Voeg alle uitgaven, stelt de prijs per eenheid, en voeg vervolgens de mark-up voor het product. Ondernemers meestal voeg ten minste 25% mark-up van de kosten per eenheid op hun producten.

Denk aan uw doelgroep bij het ​​bepalen van uw prijs of tarief.
Als u het aanbieden van een gespecialiseerd product of dienst in uw website, moet u overwegen uw doelgroep en waar het product wordt aangeboden. Als wat u te bieden is zeldzaam en moeilijk te vinden, dan kunt u een hogere prijs, maar als wat u te bieden kan worden gevonden op de dichtstbijzijnde Wal-Mart filiaal of Walgreens, dan heb je geen andere keuze dan de prijs dezelfde als die van hen te stellen.

Factor in de kosten die u hebt gemaakt om het product te produceren. Denk aan uw doelgroep bij het ​​bepalen van uw prijs of tarief.
Factor in de kosten die u hebt gemaakt om het product te produceren. Denk aan uw doelgroep bij het ​​bepalen van uw prijs of tarief.

Enquête uw mogelijke klanten hoeveel ze bereid zijn te betalen voor uw product.
Er kunnen zich gevallen dat de vergoeding zal u zich te veel zal worden geacht door uw klanten. Wat je kunt doen is het uitvoeren van een enquête of een poll om uw doelgroep en hen vragen om een ​​offerte. Verzamel alle en zet de gemiddelde prijs offerte als uw vergoeding, toegekend dat je zelfs na factoring in de productie-en overheadkosten per eenheid zal breken.

Pas uw kosten indien nodig.
Denk aan het aanpassen van uw vergoedingen na beoordeling van uw bedrijf staan. Als je te veel uitgaven op de productie en uw concurrenten zijn bloeiende, maar je bent niet eens breken, dan is verder onderzoek nodig is. U kunt lager uw prijzen, of u kunt dezelfde prijs behouden, maar aanpassingen aan de hoeveelheid van uw producten nodig.

Welke methode u meenemen op om vergoedingen te bepalen voor de toegang tot uw product of website, zorg ervoor dat uw klanten daadwerkelijk krijgen wat ze betalen. Dit is zeer belangrijk, want als je klanten tevreden, dan kunt u verwachten dat uw bedrijf te gedijen.