O2e

Hoe online identiteitsdiefstal te voorkomen

Identiteitsdiefstal is het een van de snelst groeiende misdaden in Europa en met het aanbreken van het internet, is het veel makkelijker voor criminelen om te profiteren. Het gaat om criminelen stelen van uw persoonlijke gegevens, zoals creditcardnummers, sofinummers en andere informatie meestal om dingen te kopen op krediet. Sommige maken valse websites die toen bezocht zal u een aantal persoonlijke gegevens in te voeren. Dit zou kunnen leiden tot identiteitsdiefstal. Identiteitsdiefstal gevallen hebben voorgedaan als gevolg van online inbraken. Deze vorm van criminaliteit is een vrij ernstige overtreding, maar door het toepassen van een aantal veiligheidsmaatregelen het kan worden voorkomen.

Hoe online identiteitsdiefstal te voorkomen. Niet alleen geven persoonlijke informatie over onbeveiligde websites - Internetgebruikers meestal persoonlijke informatie opslaan, zoals gebruikersnaam.
Hoe online identiteitsdiefstal te voorkomen. Niet alleen geven persoonlijke informatie over onbeveiligde websites - Internetgebruikers meestal persoonlijke informatie opslaan, zoals gebruikersnaam.

Hier zijn een aantal manieren om online identiteitsdiefstal te voorkomen:

  • Niet alleen geven persoonlijke informatie over onbeveiligde websites - Internetgebruikers meestal persoonlijke informatie opslaan, zoals gebruikersnaam, wachtwoord en andere persoonlijke gegevens op websites die ze regelmatig te bezoeken, en dat de informatie zal worden gebruikt wanneer de persoon terugkeert naar dezelfde website. Identiteitsdieven om vitale informatie te stelen van u kunt dit gebruiken. Het houden van uw persoonlijke gegevens van het vallen in de verkeerde handen zal u helpen in het worden een ander slachtoffer van identiteitsdiefstal.
  • Installeer een zeer goede anti-virus in uw computer systeem - Een van de manieren waarop criminelen krijgen een greep van uw persoonlijke gegevens, zoals creditcardnummers en wachtwoorden worden met behulp van enkele geavanceerde Trojaans paard virussen. Deze virussen kunnen uw toetsaanslagen registreren en doorgeven van de informatie terug naar hen. Een zeer goede anti-virus programma kan dit soort virussen detecteren en verwijderen ze permanent uit uw systeem.
  • Gebruik een beveiligde server - bij het ​​verzenden van credit card informatie, zorgen er altijd voor dat u gebruik maakt van een beveiligde server. U kunt veilig voelen als je een beetje lock scherm in de statusbalk aan de onderkant van je browser kan bekijken. Kijk voor de 'https' aan het begin van het URL-adres, aangezien dit betekent dat het toegang heeft tot een beveiligde server genaamd SSL of Secure Socket Layer.
  • Wees je bewust van spamberichten in uw e-mail inbox - e-mails die valse claims om een deel van een gevestigde legitieme organisatie te zijn om u te verleiden tot overgave uw persoonlijke gegevens, zoals creditcardnummers die kunnen worden gebruikt voor identiteitsdiefstal. De e-mail zal u naar een onbeveiligde website om uw gegevens bij te werken. Dit zal hun kans om uw persoonlijke gegevens te krijgen. Duidelijk uw spamberichten zo veel mogelijk.
  • Geef nooit informatie zoals verjaardag, burgerlijke staat, opleidingsniveau en andere informatie-dit maakt het makkelijk voor criminelen om zichzelf verschijnen legitiem wanneer ze zich als jou. Websites moeten uiteindelijk alleen moet u naam, e-mailadres en factuurgegevens zorgen voor een aankoop.
  • Geen persoonlijke informatie in te voeren bij het gebruik van een openbare computer - als je in een bibliotheek of internetcafe, niet uw bankrekeningen of andere financiële websites openen met uw persoonlijke informatie over hen. Dit is een geweldige manier voor dieven om persoonlijke informatie van mensen te krijgen.
  • Gebruik wachtwoorden die moeilijk worden geraden - bij het maken van wachtwoorden voor websites waarop uw persoonlijke gegevens worden opgeslagen, zoals e-mail, shopping sites, gebruiken wachtwoorden die moeilijk te raden. Gebruik willekeurige hoofdletters en kleine letters en cijfers in volgorde van acht of meer voor een maximale beveiliging.

Je hoeft niet te James Bond om uw identiteit veilig te houden. Als je gewoon voorzichtig genoeg zijn en onthoud deze eenvoudige manieren, voelt u zich zekerder in het maken van online transacties.