O2e

Hoe te achtervoegsel tekstbestanden maken

Standaard tekst bestanden hebben een. TXT extensie. Deze bestanden worden standaard geopend door tekstverwerkers, zoals Notepad (op Windows), TextEdit (op de Mac), en andere tekst-editors, waarvan sommige zijn zelfs zo old school als DOS's EDIT.COM.

Echter, in sommige gevallen, u wilt dat uw platte tekst bestand op te slaan met een andere extensie. Zo kunnen eenvoudige HTML-bestanden daadwerkelijk worden bewerkt en gemaakt met behulp van notepad.exe, net als de voorkeur van de meeste techneuten en hackers. Memo kan ook worden gebruikt om code te bewerken, zoals JavaScript en PHP bestanden. U kunt gewoon open Notepad, typ uw code, en bewaar het voor toekomstige uploaden naar uw webserver.

Het probleem hier ligt in het feit dat Notepad zal besparen met behulp van een standaard-extensie, dat is. TXT. In andere gevallen kan de extensie geheel worden verwijderd, zoals bij Unix-gebaseerde systemen, waarbij het bestandstype deel van metagegevens van het bestand. Op de Mac, bijvoorbeeld bij het opslaan van een bestand op TextEdit, standaard wordt deze niet eens over een. TXT extensie.

De truc is hier om de extensie te veranderen naar uw gewenste achtervoegsel tekstbestand met behulp van aanhalingstekens.

Hoe te achtervoegsel tekstbestanden maken. Maken of wijzigen van uw tekstbestand als je een gewone tekstbestand zou doen.
Hoe te achtervoegsel tekstbestanden maken. Maken of wijzigen van uw tekstbestand als je een gewone tekstbestand zou doen.

Met behulp Notepad.exe

  1. Maken of wijzigen van uw tekstbestand als je een gewone tekstbestand zou doen. Wanneer u klaar bent met bewerken, klikt u op Bestand en vervolgens op Opslaan. U kunt ook gewoon op Ctrl-S op uw toetsenbord.
  2. Kies de map waarin u het bestand wilt opslaan.
  3. Typ in uw gewenste bestandsnaam. Standaard zal deze een verlenging niet als uw Windows Verkenner is ingesteld om extensies te tonen. Anders zal het een. TXT-bestand zijn.
  4. Als u opslaan zonder extensie, zal het automatisch een. TXT. Als u besparen met een extensie, wordt deze opgeslagen als. EXTENSION.TXT. Bijvoorbeeld, als je het als filename.html redden, zal het FILENAME.HTML.TXT geworden.
  5. De oplossing is het gebruik van aanhalingstekens. Omsluiten de volledige bestandsnaam tussen aanhalingstekens, en Notepad zal opslaan als is. Bijvoorbeeld, zal type in "filename.html" en Notepad het bestand op te slaan als filename.html plaats van FILENAME.HTML.TXT.

Wanneer u dubbelklikt op het bestand in Windows Verkenner

Wanneer u dubbelklikt op het bestand in Windows Verkenner, wordt het nu geopend worden met de standaard applicatie voor die bepaalde suffix. Je zou het achtervoegsel niet direct te zien, vooral als u bestandsextensie bekijken uitgeschakeld. U kunt dit inschakelen in Windows Verkenner door te klikken op Extra en vervolgens op Mapopties. Onder het tabblad Weergave, op zoek naar de lijn die zegt "Extensies voor bekende bestandstypen verbergen." Dit vakje en druk op OK. U kunt nu zien bestandsextensies voor al uw bestanden.

TextEdit

Een achtervoegsel tekstbestand op TextEdit redden is vrij eenvoudig.

  1. Zorg er eerst voor dat het bestand is een gewoon tekstbestand door te klikken op Formaat in de menubalk, en dan maken Plain Text, of gewoon op Shift-CMD-T. Klik vervolgens op Bestand, Opslaan als.
  2. Verwijder het vinkje bij "extensie verbergen" checkbox.
  3. Sla het bestand met de bestandsnaam en extensie die u wilt.

Wanneer u dubbelklikt op het bestand in Windows Verkenner. Typ in uw gewenste bestandsnaam.
Wanneer u dubbelklikt op het bestand in Windows Verkenner. Typ in uw gewenste bestandsnaam.

Enkele veel voorkomende toepassingen van deze truc zijn voor het maken van HTML-bestanden, JavaScript en PHP-code, en door komma's gescheiden waarden (CSV) bestanden.