O2e

Hoe te geluidseffecten toe te voegen

Geluidseffecten zijn toegevoegd in de muziek

Geluidseffecten zijn toegevoegd in muziek, video en games op een creatieve verbetering van de inhoud van deze media. In muziekopnamen ze worden gebruikt om de kwaliteit te verbeteren, of esthetisch wijzigt u de audio-karakter van de opnamen. In de video productie, zoals film en televisie, worden ze gebruikt ter ondersteuning van de visuele verhaal. Ze spelen dezelfde rol in video games, maar met de toegevoegde dimensie van interactiviteit.

Leer om audio-editing software te bedienen

Hoe te geluidseffecten toe te voegen. Leer om audio-editing software te bedienen.
Hoe te geluidseffecten toe te voegen. Leer om audio-editing software te bedienen.

  1. Leer om audio-editing software te bedienen. De werkelijke integratie van geluidseffecten afhankelijk van het type media waaraan ze worden toegevoegd. Toch zal het gebruik van audio-editing software altijd nodig zijn als dit soort toepassingen zijn speciaal ontworpen om te gaan met audiogegevens. Snij een stukje van geluidseffect audio in de juiste tijdsduur, om te zetten in een geschikt formaat, of het ontwerpen van een geheel nieuwe sound - het zijn allemaal activiteiten die een professionele audio-editing software is in staat om te doen.
  2. Leer een aantal basisprincipes van gezonde engineering. Omdat je werkt met geluidseffecten, bekendheid met een aantal goede technische concepten is ook noodzakelijk. Wat betekenen de begrippen reverb, panning, master volume, chorus, ruisonderdrukking en egalisatie bedoel je? Hoe kunnen ze invloed op de uiteindelijke output? Wanneer moeten ze worden toegepast? Je hoeft niet naar een full-verpand geluidstechnicus te worden, maar na een leek het niveau van de kennis van deze voorwaarden in ieder geval zal je redden van een veel trial-and-error.
  3. Muziek. Met opgenomen muziek, hoeft u alleen maar de audio-editing software. Het muziekstuk wordt geladen in de toepassing en de geluidseffecten zijn ofwel ingebouwde functies of plug-ins die direct kunnen worden toegepast. Ze kunnen worden geïntegreerd om het hele stuk of in specifieke titels of instrumenten. Verschillende soorten geluidseffecten hebben hun eigen parameters. Professionele audio editing software maakt meestal individuele tweaken van deze parameters door middel van pop-up vensters. Aangezien alles digitaal is, kan men gemakkelijk maken wijzigingen in real-time of ongedaan maken met een paar sneltoetsen.
  4. Video. Professionele video-editing software hebben meestal hun eigen set van audio-editing functies. Sommige zijn zelfs krachtig genoeg om verschillende audio-tracks zorgen voor dialoog, muziek en geluidseffecten. In dergelijke gevallen zal het toevoegen van geluidseffecten gewoon een kwestie van het laden van het bepaalde audiobestand en het te plaatsen in de juiste volgorde op de tijdlijn. In gevallen echter waarin de video-editing software alleen kan je een enkele audiotrack, zou het beter zijn om het geluidseffect audiobestand in eerste instantie voor te bereiden in een aparte audio-editing software en dan het papier in de video-editing applicatie. Dit is nodig, zodat elke manipulatie je doen om het geluidseffect audio niet automatisch ook van toepassing op de dialoog en muziek audio.
  5. Video games. Als interactief, video games zijn niet-sequentiële of niet-lineaire karakter. Dit betekent dat de visuele en audio-elementen optreden, afhankelijk van wat de speler doet. Tegenstelling tot de twee eerder besproken media, geen tijdlijnen in videospelletjes. Wat je hebt in plaats daarvan is een vertakking stroomschema van spelgebeurtenissen ingesteld en gedefinieerd door het programmeren van het spel. Zo geluidseffecten in video games zijn toegevoegd en opgeslagen als discrete audio bestanden moet worden geactiveerd door wat dan ook in-game actie van de speler start.

Terug bij digitale media was nog steeds ongebruikelijk

Terug bij digitale media nog steeds ongebruikelijk was, mensen die werken met geluidseffecten moest om uit te gaan en echte geluiden opnemen en manipuleren door middel van complexe configuraties van aparte analoge machines. Tegenwoordig alles kan worden gedaan door middel van een computer met een of twee editing software applicaties. In feite zijn er nu websites die bibliotheken van geluidseffecten plug-ins en werkelijke geluidseffecten audiobestanden te bieden. Men moet gewoon om ze te downloaden en wat passend is te gebruiken. Natuurlijk moet je nog steeds om ervoor te zorgen dat ze in een compatibel formaat, snij ze in de juiste tijdsduur en eventueel aanpassen van hun volume en andere audio-eigenschappen.