O2e

Hoe te maken en opslaan van een document in abiword

AbiWord is een tekstverwerker die op dezelfde manier werkt als Microsoft Word met een paar kleine verschillen. Een van de grootste voordelen van AbiWord is dat het niet kost je niets. Een ander ding dat maakt het anders dan Microsoft Word is het kleinere formaat. Het kost weinig tijd om te downloaden en heeft zo veel ruimte niet nodig op uw computer. AbiWord kan worden genomen van vrijwel elke downloadbare site. Zoeken op Google kan ook helpen bij het vinden van een site om het te downloaden. Bij het maken en opslaan van een document over AbiWord, kunnen de volgende instructies helpen u:

Hoe te maken en opslaan van een document in abiword. Wanneer je begint te abiword gebruiken.
Hoe te maken en opslaan van een document in abiword. Wanneer je begint te abiword gebruiken.

  • Wanneer je begint te AbiWord gebruiken, zult u beginnen met een leeg document. U kunt beginnen om in woorden te typen in dit document als u dat normaal zou doen met elk ander document. Bij het aanmaken van een nieuw document, vindt u de "Nieuw Document" knop op de bovenste werkbalk of standaard werkbalk. U kunt herkennen op deze knop door te kijken naar een die eruit ziet als een klein stukje papier.
  • Zodra u een nieuw document hebt, kunt u beginnen met typen in alles wat je nodig hebt om erin steekt. De woorden die u typt in worden niet opgeslagen, maar totdat u een verzoek AbiWord om hen te redden voor je. Het is een goed idee om uw document op te slaan herhaaldelijk terwijl u typt in uw document in elke eventualiteit waar u uw document verliest.
  • Zodat u een bepaald document op te slaan, klikt u op de knop "Opslaan", die is gelegen op de standaard werkbalk. Deze bijzondere toets wordt vertegenwoordigd door iets dat lijkt veel op een diskette. Zodra het document is opgeslagen, zult u merken dat de "Save" knop een vervaagde uitzien. Dit gebeurt alleen omdat het document niet is gewijzigd en het zou niet nodig om verder te gaan slaan.
  • Wanneer u een bepaald document op te slaan, moet u een naam te selecteren voor het en vind een plek waar u kunt het document te plaatsen. Door op de knop "Opslaan" te drukken, wordt u in staat om de "Save Dialog" koppeling te openen. Klik erop om het Help-bestand weer te geven.
  • Zodra je dit hebt gedaan alle bewerkingen nodig op uw document, dicht AbiWord door het selecteren van "Quit" dat u kunt vinden in het menu Bestand. AbiWord zal u vragen of u zou willen al zijn vensters te sluiten en het programma afsluit. Selecteer "Ja" om te kunnen verlaten. Als een AbiWord raam nog open is, verschijnt er een waarschuwing. Echter, als al je AbiWord-vensters gesloten zijn, zal het programma gewoon af te sluiten.
  • AbiWord wordt u gevraagd voor het geval u hebt verzuimd om alle veranderingen op te slaan. Zorg ervoor dat u al uw wijzigingen op te slaan. Die u niet in staat om op te slaan zal niet langer beschikbaar zijn.
  • U kunt ook tabellen op AbiWord. Om het gemakkelijker maken, houdt u de "Table Toolbar" zichtbaar door hem op het menu "Beeld". De "Table Menu" heeft ook commando's. Op de "Tabel Toolbar" de meest linkse knop, zult u in staat om in nieuwe tabellen toevoegen door eenvoudigweg op te klikken. Een raster zal verschijnen samen met gemarkeerde cellen die dezelfde grootte als de tabel die u geplaatst zijn.
  • U kunt ook gebruik maken van de "Insert Table Dialog" op uw tafel menu. Wanneer u al een tafel, gebruik de pijltjestoetsen moet je op je toetsenbord om cellen te verschuiven. De tekst die u typt in de cel past precies in, samen met de hoogte van de rij. Zodra u klaar bent met werken op uw tafel, zal de pijltjestoetsen kunt u uit te gaan van het.


Er zijn veel voordelen bij het gebruik van AbiWord. Het is een geweldig alternatief voor Microsoft Word die u kunnen helpen bij het maken en opslaan van al uw documenten, naast de andere functies die het biedt.