O2e

Hoe te mini - DV - tapes reinigen

Mini DV tapes zijn kleine magnetische tapes ingekapseld in een cassette

Mini DV tapes zijn kleine magnetische tapes ingekapseld in een cassette. Het is ontworpen voor het opnemen en afspelen van audio-en video-opname met behulp van een kleine video recorder. Het werd oorspronkelijk ontworpen om te worden gebruikt door amateurs, maar is nu aan populariteit gewonnen onder professionele videografen. Het dragen van de mini-DV-cassettes met u tijdens het filmen en opnemen kan aantrekken deeltjes van vuil en stof op magnetische van de tape oppervlak, dat de video-opname of weergave kunnen beïnvloeden. Bekijk de onderstaande tips over hoe je mini-DV-tapes te reinigen.

Hoe te mini - DV - tapes reinigen. Veeg de mini-dv-cassette als vloeistof, zoals water.
Hoe te mini - DV - tapes reinigen. Veeg de mini-dv-cassette als vloeistof, zoals water.

  • Veeg de mini-DV-cassette als vloeistof, zoals water, vruchtensap, frisdrank of wat ooit in contact komt met de cassette. Vloeistof kan sijpelen door de gaten en opening van de cassette en land op de magneetband. Vochtige doek, weefsels of papieren handdoeken zal meestal houdt uw mini-DV-cassettes schoon. Zorg ervoor dat u de cassettes droog.
  • Gebruik een niet-pluizende microfiber doekje voor algemene reiniging. Veeg de buitenkant van de cassette. Open het cassette deksel en veeg de binnenkant van het deksel. Met behulp van een microvezeldoek zorgt ervoor dat er geen pluizen zal worden gelaten op de magnetische band oppervlak dat je het opnemen of afspelen kan ruïneren.
  • Enkele vuil en andere vreemde deeltjes worden overgebracht magneetband van de videocamera zelf. Open het deksel van de cassette kamer en een kijkje nemen de kaapstanders en leider gids. Vaak zal er enige opbouw er uit de banden zelf. Geniet van het einde van een wattenstaafje met alcohol en zorgvuldig dit wrijven langs het oppervlak van de kaapstanders. Vergeet niet de opname hoofd, want dit kan ook een bron van vuil dat wordt overgedragen aan de band. Licht vegen de bevochtigd wattenstaafje over hen. Schijn met een zaklamp in de kamer, zodat u beter zien.
  • Neem een kijkje op het oppervlak van de band om te controleren of er vreemde deeltjes die hebben gehandeld op grond van het oppervlak van de band. Kijk of je kunt de deeltjes te tillen met een wattenstaafje bevochtigd met een beetje water. Wrijf zachtjes over het wattenstaafje over de tape, zodat er geen rekken of krabben. Langzaam Advance de tape met vinger als je kijkt naar de tape oppervlak en verwijder wat er op het oppervlak.
  • Prop het deksel van de cassette en blaas het inwendige van de cassette met perslucht andere materialen die zijn opgesloten in de cassette te verwijderen. Als je al gewend water aan de binnenkant van de band behuizing schoon te maken, zorg ervoor dat u veeg het oppervlak droog en of voldoende tijd voor de binnenkant volledig drogen voordat u het sluiten van de cassette deksel.

Ga altijd voorzichtig om uw mini-DV-tapes met schone en droge handen. Inclusief een aparte schuim bekleed geïsoleerde tas om uw mini-DV-banden houden om te voorkomen dat ze kloppen tegen een ander hard voorwerp, alsmede te voorkomen dat stof en andere vreemde deeltjes van het krijgen in de banden.