O2e

Hoe te schaduwkopie op Windows Vista te verminderen

Een van de belangrijkste functies van Windows Vista is dat het automatisch schaduwkopieën van het systeem creëert. De schaduwkopie is in feite een zuivere kopie van alle bestanden op uw computer. Als uw computer zou moeten worden beschadigd of geïnfecteerd met een virus, kunt u Systeemherstel om de computer terug te zetten naar de oorspronkelijke staat met de schaduwkopieën. Een van de problemen met de schaduwkopieën is echter dat ze nemen nogal veel ruimte. Als uw harde schijf is relatief klein, hier zijn manieren om de schaduw kopie in uw Vista-besturingssysteem te verminderen.

Hoe te schaduwkopie op windows vista te verminderen. Indeling van de ruimte.
Hoe te schaduwkopie op windows vista te verminderen. Indeling van de ruimte.

  • Admin-modus. Allereerst moet u in de beheerdersfunctie als u de instellingen voor de schaduwkopie. Wanneer u eerst in te loggen op Windows, kiest u de admin-account. Als er slechts een account in de computer, dan is dat rekening wordt automatisch beschouwd als de admin account.
  • Opdrachtprompt. Als je eenmaal in de admin-account, klik met de rechtermuisknop op de startknop op de linker gedeelte van het scherm, op de taakbalk. Wanneer u dit doet, moet u in staat om het opdrachtpromptvenster te vinden. U kunt ook in de woorden "opdrachtprompt" op de zoekbalk die is geïntegreerd in het startmenu. Klik op de Command Prompt icoon en de command prompt venster zal verschijnen.
  • System 32 directory. Zodra het dialoogvenster voor het opdrachtprompt verschijnt, moet u de System 32 directory te bezoeken. Systeem 32 is waar vindt u alle van de belangrijkste bestanden die nodig zijn door de computer te laten functioneren op een stabiele manier. Om deze map te openen, moet u typen in het juiste pad. Het pad voor de System 32 map is hetzelfde voor alle Vista-besturingssystemen. Typ gewoon in "c: \ windows \ system32".
  • Indeling van de ruimte. Nadat u hebt getypt in de code hierboven, zult u in staat zijn om de System 32 map te zien. Vervolgens moet u controleren hoeveel ruimte daadwerkelijk wordt toegekend voor de schaduwkopieën. Voor u in staat om dit te doen, hoeft u alleen in te typen op de volgende toetsen: "vssadmin list shadowstorage". Zodra dit typ, zal de opdrachtprompt tonen u de hoeveelheid schijfruimte die is toegewezen voor de schaduwkopieën.
  • Wijzig de toewijzing. Nu dat je weet dat de hoeveelheid ruimte die is gereserveerd voor de schaduwkopieën, gewoon de indeling van de ruimte te veranderen door te typen in de volgende code: "vssadmin resize shadowstorage / op = c:?? / For = c / maxsize =" Het vraagteken verwijst naar de hoeveelheid ruimte die u wilt toewijzen aan de schaduwkopie. Als u slechts vijf gigabytes bijvoorbeeld toewijzen, typt u 5 GB in de ruimte waar de vraagtekens zich bevinden.


Zo veel mogelijk, maar moet je nooit lager uw schaduw kopie ruimte toewijzing aan minder dan vijf procent van de totale harde schijf grootte. Met deze in het achterhoofd, moet u in staat te verminderen en de controle van de hoeveelheid ruimte die de schaduwkopieën zal nemen.